До України йде похолодання,яке може нашкодити квітучим рослинам і деревам – гідрометцентр

До України йде похолодання,яке може нашкодити квітучим рослинам і деревам – гідрометцентр

30.03.20 08:10 0 1303
Український гідрометеорологічний центр оприлюднив попередження про те, що 31 березня – 2 квітня у зв'язку з вторгненням арктичного повітря в західних, північних, більшості центральних областей очікується відчутне зниження температури повітря – вночі 0-6 морозу, вдень 1-6 тепла.

«Зниження температури може призвести до пошкодження і загибелі квітів та плодової зав'язі ранорозквітаючих плодових культур: абрикосу, персику, вишні та ягідників», – йдеться в повідомленні укргідрометценетру.

Синоптики вказують, що з початку наступного тижня, зокрема, 31 березня, в Карпатах випаде навіть помірний сніг, втім решта часу буде без опадів, на дорогах ожеледиця. Середні температурні показники в карпатському регіоні – вночі 4-9 морозу, вдень 0-5 із позначкою мінус.

Водночас завтра на високогір'ї Закарпатської області утримається значна сніголавинна небезпека (3 рівень), повідомили в Укргідрометцентрі.

Про наближення холодного атмосферного фронту на новому тижні повідомляє і синоптик Наталка Діденко у фейсбуці.

«З понеділка холод таки прийде і подекуди перетворить дощ у мокрий сніг. Південь, Схід ще втримають теплу поголу. Проте вже з вівторка у більшості наших областей – нічний мороз, померзлі квіти, а вдень лише +2+6 градусів», – повідомила синоптик.

Про це повідомляє Радіо Свобода. http://www.radiosvoboda.org

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: З 30 березня на Львівщині ...
Наступна новина: Влада у Харкові розповіла ...

КОМЕНТАРІ