Росія закриває кордони через коронавірус,але не для всіх

Росія закриває кордони через коронавірус,але не для всіх

30.03.20 09:52 0 1484
У Росії вирішено закрити кордони країни через пандемію коронавірусного захворювання, але з певними винятками, зокрема й для мешканців ОРДЛО на сході України, яким було незаконно надане російське громадянство.

Пропуск через російський кордон має бути тимчасово закритий із початку доби 30 березня, мовиться в розпорядженні уряду Росії.

Винятки з рішення стосуються, серед іншого, дипломатів, працівників транспорту, тих, хто їде на похорони близького родича (що треба довести), чи мешканців Калінінградської області – ексклаву, до якого треба діставатися через територію Литви, за умови, що вони їдуть залізницею.

Окремим пунктом у розпорядженні вказано, що воно не стосується також тих мешканців окупованої частини українського Донбасу, яким Росія вже встигла видати документи про своє громадянство. В Україні і в світі це надання громадянства вважають незаконним.

Раніше, з 18 березня, кордони Росії були закриті тільки на в'їзд для іноземців чи осіб без громадянства, з винятками на кшталт іноземних дипломатів чи транспортних працівників тощо.

На цей час у Росії офіційно повідомляють про 1264 виявлені випадки коронавірусного захворювання і сім померлих від нього – найбільше з них у столиці Москві. Також заявляють, що 49 осіб уже видужали. У Кремлі запевняють, що епідемії COVID-19 у Росії немає. Президент Володимир Путін висловлював сподівання, що Росія зможе подолати коронавірус за два-три місяці чи й швидше.

Але не відомо, наскільки ці дані відповідають реальній ситуації через низький рівень тестування. Раніше цього тижня російські посадовці заявляли, що кількість виявлених випадків, як очікують, різко збільшиться через те, що в Москві наступними днями значно розширять тестування на коронавірус.

Загалом у світі, за даними Центру даних про коронавірус Університету імені Джонза Гопкінза у США, на цей час підтверджені 640 589 випадків коронавірусного захворювання, з них 29 847 людей від нього померли, 136 007 уже видужали.

Про це повідомляє Радіо Свобода. http://www.radiosvoboda.org

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: Шмигаль заявив,що у ...

КОМЕНТАРІ