З 30 березня на Львівщині громадян,які повернулась з-за кордону,тестуватимуть на COVID-19

З 30 березня на Львівщині громадян,які повернулась з-за кордону,тестуватимуть на COVID-19

30.03.20 08:09 0 734
Із 30 березня у Львові та області почнуть діяти виїзні бригади, які проводитимуть тестування на COVID-19 громадян України, які повернулись із-за кордону, а також тих осіб, які контактували з ними. Про це Радіо Свобода повідомив голова Львівської обласної державної адміністрації Максим Козицький.

«З понеділка, 30 березня, плануємо запустити тестування, щоб відпрацювати алгоритм, а вже 31 березня буде задіяно більше людей і бригад. Почнемо у кількох районах і до кінця тижня охопимо всі. У мобільній групі будуть медик, представник ДСНС, поліцейський. Це будуть експрес-тести, це спільний проєкт Львівського ІТ Кластеру, обласної адмінстрації і міста Львова. З нашого боку, забезпечення людьми у групах, машини, проведення тестування, а самі тести – це допомога ІТ Кластеру. Стараємося охопити якомога більше людей, які повернулись із-за кордону. Кожній людині на кордоні видали пам'ятку-згоду, що вони розуміють, що у зоні ризику. Ми маємо контактні дані, їх збирає прикордонна служба. Далі вони передаються в обласний лабораторний центр. Будемо організовувати виїзні бригади для тестування», – розповів Максим Козицький.

Близько 18 тисяч українців перетнули лише 27 березня українсько-польський кордон у трьох пунктах пропуску у Краковці, Рава-Руській і Ягодині, зазначив у коментарі Радіо Свобода речник Західного регіонального управління державної прикордонної служби Роман Павленко. За його словами, автобуси і надалі перевозитимуть громадян України, які збиратимуться у цих трьох пунктах пропуску. Але 28 березня скупчення людей на польській стороні немає.

Про це повідомляє Радіо Свобода. http://www.radiosvoboda.org

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Місце зародження ...
Наступна новина: До України йде ...

КОМЕНТАРІ