Змішувач для ванної: що потрібно знати?

Змішувач для ванної: що потрібно знати?

31.03.20 00:58 0 3720

Хороший змішувач у ванну — не рідкість на сучасному ринку сантехніки й ви легко виберете його, відштовхуючись від простих критеріїв. Виробники моделюють за допомогою змішувачів та інших аксесуарів інтер'єри, адже цей елемент гідно займає головне місце у ванній. З розвитком дизайнерської інтер'єрної моди, розширенням асортименту ванн, лінійки змішувачів теж розростаються, тому вибрати змішувач у ванну — справа серйозна, але приємне і не клопітка. До речі, в інтернет-магазині https://aquadeluxe.com.ua/, ви безпосередньо можете купити змішувач для ванни від провідних виробників.

Основні типи змішувачів для ванної:

  • Двовентильні. Це змішувачі для ванни, які зовсім недавно були мало не найпопулярнішими на ринку. Два вентилі для холодної та гарячої води з позначенням у вигляді синьої та червоної точки цілком прості та зручні у використанні. Сьогодні двовентильні змішувачі стали представниками ретро-моделей, тому доречні для тематичного інтер'єру.
  • Одноважільні. Це змішувачі, що працюють за допомогою картриджа. Це головний елемент змішувача, який схильний до зносу через жорсткість води, тому вимагає контролю та своєчасної заміни з боку власників. В якості профілактичних заходів варто встановити фільтри, які очищають воду від піску, металевих частинок й іржі.
  • Сенсорні. Такі змішувачі найпростіші в експлуатації, адже на них немає ні важелів, ні вентилів. Зате передбачений спеціальний датчик, який реагує на рух і автоматично подає воду, як тільки ви піднесли руки до крана. Це дуже гігієнічний варіант, який до того ж економить витрату
  • Термостати. Багато хто вважає, що змішувач для ванни краще вибирати з термостатичною системою змішування води. Вона зручна тим, що не потрібно щоразу довго налаштовувати температуру, перемикаючи то гарячу, то холодну воду. А якщо змінюється тиск води, або хтось включив воду на кухні, то налаштовувати температуру доводиться знову і знову. Тут на допомогу приходить змішувач-термостат, який підтримує оптимальний рівень води на заданій температурі. Виглядає він стильно, мінімалістично, а чистити його легко та зручно. Особливо сподобається термостат сім'ям з маленькими дітьми, адже змішувач не дозволить налякати малюка раптовим занадто холодним струменем або окропом.

Варіації монтажу — акцент на естетичність

Завжди краще поставити у ванну змішувач, який подобається вам візуально, добре поєднується з інтер'єром, не дуже громіздкий та легко очищається. Підібрати досконалу модель найпростіше за способом монтажу змішувачів:

  1. Настінні. Вони відрізняються простим і нескладним монтажем. Це найкращі моделі для всіх, хто любить класику, бажаючи бачити в проекті звичні та зрозумілі в управлінні аксесуари. Настінний змішувач монтується на водопровідні труби, виведені зі стін, може бути з будь-яким типом змішування, а значить, ви легко знайдете відповідний варіант.
  2. Підлогові. Це моделі з витонченим дизайном, які спеціально розроблені для монтажу близько окремо стоячих ванн. Підлоговий змішувач частіше зустрічається в просторих ванних, де чаша встановлена не під стіною, а посеред кімнати. Одноважільні підлогові змішувачі повинні бути максимально простими в управлінні, так, щоб однією рукою можна було включити та налаштувати температуру води.
  3. Врізні. Це змішувачі, що встановлюються на борт ванни, а тому не вимагають додаткових отворів в стіні. Композиція змішувача та душової лійки виглядає особливо акуратно та гармонійно в такому виконанні. Навіть душовий шланг не буде завдавати клопоту, і битися об стіни та ванну, адже він буде прихований всередині. Для врізних змішувачів необхідно передбачити отвори на борту, а деякі виробники роблять їх ще на етапі виробництва.
  4. Вбудовуванні в стіну. Такі змішувачі привабливі своїми малими габаритами та дизайном, в якому немає ні труб, ні кріплень. З зовнішньої частини стіни залишається тільки кран і вентилі, всі інші комунікації ховаються в стіні. Монтаж вбудованого змішувача не такий простий, як хотілося б, потрібно професійна робота майстра, який правильно проштробить стіну та підведе комунікації. У випадку протікання або поломки стіну доведеться розібрати, щоб знайти та усунути несправність.
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
5 (голосів: 127)
Попередня новина: Україна переходить на ...
Наступна новина: Могут ли маффины быть ...

КОМЕНТАРІ