11 секретів зйомки фотографій для Instagram

11 секретів зйомки фотографій для Instagram

31.03.20 12:17 0 1857

Сьогодні Instagram - це невід'ємна частина нашого життя. Це та соціальна мережа, де важливо показати себе, і робиться це за допомогою фотографій. Однак, щоб заявити про себе світові, недостатньо одних лише фото, потрібно вміти з ними правильно працювати. Далі, ми розглянемо як зробити так, щоб кадри стали ідеальними, а власний акаунт радував не тільки ваші очі. Ну а розповість нам про це фотограф Юлія Мамренко: https://juliamamrenko.com/category/instagram-fotosessiya, яка безпосередньо проводить професійні фотосесії для Instagram.

Секрети Instagram фотозйомки:

  • Чистий об'єктив — найважливіша складова. Щоб отримати чітке зображення без слідів пальців або іншого бруду, скористайтеся м'якою ганчіркою та протріть об'єктив. Найкраще, якщо це буде серветка з мікрофібри для окулярів, а не просто ваша футболка.
  • Стандартний додаток «Камера» на телефоні. У будь-якому додатку для обробки фотографій є своя камера, що має ті чи інші функції. Наприклад, вбудоване замилювання картинки, збільшення різкості кадру або навіть автоматичний фільтр. Все це часом буває дуже недоречно, коли фото виходить відмінним, але додати свою обробку вже стає неможливим. У стандартному ж додатку «Камера» всі ці можливості можна прибрати або додати за бажанням, зберігши кращу якість фотографії.
  • Чим більше знімків, тим краще. Роблячи фото, варто пам'ятати про те, що ідеальний кадр далеко не завжди виходить з першого разу. Пробуйте різні ракурси, щоб отримати хороший результат. Краще вибрати одне вдале фото з великої кількості невдалих, ніж намагатися зробити цукерку з того, що з самого початку не вийшло.
  • Гарне освітлення — запорука успіху. М'яке денне світло зробить фото красивим і цікавим, і в багатьох випадках цей варіант набагато краще, ніж професійне штучне освітлення. Про спалах варто забути відразу, адже «ненатуральність» кадру — це зовсім не те, до чого ми прагнемо при створенні фотографій.
  • Правило золотого перетину. Якщо говорити коротко, правило третин робить фото візуально більш гармонійним і завершеним. Домогтися бажаного результату допоможе звичайна сітка — вбудована функція, яка є в будь-якій камері. З її допомогою легко можна визначити, де візуально краще варто розмістити бажаний об'єкт. Головним завданням в результаті є розмістити об'єкт уздовж однієї з ліній цієї самої сітки, а не посередині кадру.
  • Зум. Забудьте про зум раз і назавжди. Це зло, придумане для того, щоб розтягувати фотографію, помітно погіршуючи її якість. Щоб отримати кращий результат, досить підійти ближче до об'єкта і взяти кадр крупним планом.
  • Краса в деталях. Дивіться по сторонам, щоб побачити повну картину. Дивіться під ніс, щоб побачити її складові. Іноді вони бувають набагато цікавіше всього іншого.
  • Точка фокусу. Автоматичне фокусування далеко не завжди ловить фокус на потрібному нам предмет, і про це потрібно пам'ятати. Найбільший недолік такого режиму полягає в тому, що він постійно збивається, коли, здавалося б, ідеальний кадр вже готовий. Пробуючи різні точки фокусу, можна домогтися потрібної глибини фотографії, фон при цьому буде в міру розмитий.
  • Рухайтеся, щоб знайти ідеальний ракурс. Іноді картинка бажаного кадру у нас в уяві та в житті трохи не відповідають один одному. Саме тому не варто зациклюватися на одній ідеї, яка засіла в голові. Важливо шукати нове і незвичне, щоб створити унікальне і неповторне: кут або зовсім несподівана сторона зйомки.
  • Забудьте про незліченні Селфі. Заїжджена, але така актуальна тема. Людям швидко набридають однотипні фотографії. Важливо не переборщити з самозамилуванням, щоб не закінчилося все це масовим відходом підписників. Інтерес до навколишнього світу — гарантований секрет успіху.
  • Новий день — новий сюжет. Життя — джерело знахідок і відкриттів. Дозвольте йому показати, на що воно здатне, і прокидатися вранці буде набагато цікавіше. Головне завдання — слідувати за ним, встигаючи ловити момент.
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
5 (голосів: 126)
Попередня новина: Могут ли маффины быть ...
Наступна новина: СБУ здійснює слідчі дії у ...

КОМЕНТАРІ