Влада Афганістану розкритикувала «Талібан» за відмову вести переговори з делегатами уряду

Влада Афганістану розкритикувала «Талібан» за відмову вести переговори з делегатами уряду

31.03.20 14:11 0 1070
Уряд Афганістану жорстко розкритикував екстремістське угруповання «Талібан» після того, як бойовики відмовилися вести заплановані раніше мирні переговори з делегацією Кабулу. 29 березня відповідну заяву зробив радник президента країни Ашрафа Гані Вахід Омар.

За словами Омара, таліби «мусять припинити шукати приводи» відкладати переговори. Вони мали початися ще 10 березня, але відкладалися через незгоду в Кабулі щодо складу делегації. 28 березня «Талібан» відмовився від зустрічей із узгодженою делегацією, заявивши, що уряд не зміг запропонувати «інклюзивний» склад.

Читайте також: Держдепартамент: США урізають допомогу Афганістану на 1 мільярд доларів через політичну кризу?

Натомість Омар заявив, що команда уряду для переговорів представляє «об'єднаний Афганістан». Політичний опонент Гані Абдулла Абдулла наразі не повідомив, що підтримає делегацію.

Гані та Абдулла опинилися в політичному протистоянні після того, як останній не визнав перемоги першого на президентських виборах.

Спеціальний представник США у справах Афганістану Залмай Халілзад раніше привітав Кабул із формуванням «інклюзивної команди для переговорів».

29 лютого Сполучені Штати підписали історичну угоду з талібами, що може привести до виведення всіх іноземних військ з Афганістану і припинення 18-річного конфлікту в країні. Однак мирні переговори всередині самої країни досі не почалися.

Про це повідомляє Радіо Свобода. http://www.radiosvoboda.org

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ