Орбан отримав нові широкі повноваження на тлі коронавірусу в Угорщині

Орбан отримав нові широкі повноваження на тлі коронавірусу в Угорщині

31.03.20 13:48 0 612
Угорський парламент ухвалив закон, який дає правому прем'єр-міністру Віктору Орбану нові широкі повноваження під час надзвичайного стану, що його оголосили для боротьби з пандемією коронавірусу.

Закон, що його ухвалив угорський парламент 30 березня 137-ма голосами «за»проти 53-х, дає право урядові продовжувати надзвичайний стан без часових обмежень, а також надає можливість прем'єрові керувати країною за допомогою указів. Дотепер продовження надзвичайного стану, запровадженого 11 березня, мали затверджувати депутати парламенту.

Незважаючи на гостру критику законопроєкту з боку правозахисних груп, ЄС та ООН, його легко затвердили депутати з правлячої партії Фідес – партії Орбана, яка має дві третини мандатів в угорському парламенті.

29 березня чотири неурядові організації в Угорщині, ключно з правозахисним Гельсінським комітетом, закликали уряд внести зміни в законопроєкт, включно з положенням, яке б передбачало завершення дії закону після якоїсь конкретної дати в разі якщо парламент не продовжує дію закону. ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: Угорщина: Орбан може отримати одноосібну владу під приводом протидії коронавірусу

Про це повідомляє Радіо Свобода. http://www.radiosvoboda.org

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Дайджест новин про ...
Наступна новина: Розклади руху спеціальних ...

КОМЕНТАРІ