Із буклетів МОЗ Туркменистану зникло слово «коронавірус»

Із буклетів МОЗ Туркменистану зникло слово «коронавірус»

01.04.20 08:06 0 495
Із буклетів, які поширює Міністерство охорони здоров'я Туркменистану, зникло слово «коронавірус», повідомляє Радіо Азатлик (Туркменська служба Радіо Свобода) із посиланням на ЗМІ, які володіють скріншотами нової і старої брошур туркменською мовою.

Повідомляється, що у старій брошурі, які з лютого роздавали в лікарнях, школах і на підприємствах, розповідаючи про небезпеку зараження коронавірусом і його профілактику, слово «коронавірус» було присутнє, але вже у новому накладі «пам'яток» згадування цього слова зникло. Натомість вживається формулювання про гострі респіраторні вірусні інфекції і їх профілактику.

Кореспонденти Радіо Азатлик в Ашгабаді раніше повідомляли, що буклети поширювали не тільки в лікарнях і клініках: їх роздавали на підприємствах, а також вручали мешканцям будинків.

На ситуацію зі «зникненням» слова «коронавірус» із буклетів МОЗ Туркменистану відреагувала і міжнародна організація «Репортери без кордонів», вказавши, що таке «заперечення» загрози владою може коштувати здоров'я громадянам країни і є ознакою посилення авторитаризму.

Офіційно в Туркменистані не оголошено жодного випадку зараження коронавірусом. Президент Туркменистану Гурбангули Бердимухамедов два тижні тому наказав «обкурювати» людей димом із трав для запобігання вірусу. Також в країні обмежені поїздки між регіонами.

Про це повідомляє Радіо Свобода. http://www.radiosvoboda.org

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: Рівненщина: судитимуть ...

КОМЕНТАРІ