Лікування від спайс залежності: що потрібно знати?

Лікування від спайс залежності: що потрібно знати?

01.04.20 16:15 0 1593

Спайс відноситься до категорії трав'яних сумішей для куріння, до складу яких включають синтетичні наркотичні речовини, ароматні трави та рослини, окремі частини яких мають психотропний ефект. Але одним з найбільш небезпечних інгредієнтів, що входять до складу спайсу, є синтетичний канабіс. Ця речовина, що має міжнародне позначення JWH-018, в 5-6 разів небезпечніша наркотичного компонента, що міститься в коноплі. Далі, ми поговоримо про те, як позбутися залежності від спайсу. Ну а розповість нам про це співробітник наркологічного центру «Верум»: https://centr-verum.com/zavisimost-ot-spaisov-kak-lechit/, в якому безпосередньо займаються лікуванням даної залежності в Дніпрі.

Як позбутися від спайс залежності?

Медиками доведено, що при курінні спеціальних сумішей психіка людини піддається поступового руйнування. До основних наслідків, які викликає куріння спайсу, відносяться:

  • розвиток фізичної та психологічної залежності від вживання курильних сумішей, схожої з реакцією організму на вживання амфетамінів, героїну, марихуани;
  • погіршення імунітету, гормональні збої у жінок та імпотенція у чоловіків;
  • нервові розлади з важкими наслідками — депресивний синдром, аж до спроб самогубства;
  • погіршення мови, порушення розуміння того, що відбувається, виникнення проблем із пам'яттю, зниження інтелектуального рівня;
  • порушення сну;
  • погіршення координації рухів;
  • різка зміна настрою;
  • порушення структури особистості, аж до виникнення шизофренії;
  • підвищення ризику виникнення цукрового діабету, онкологічних захворювань, порушень в роботі серцево-судинної системи;
  • в особливо важких випадках — передозування, яке викликає летальний результат.

Щоб пройти лікування від залежності спайса, потрібно звернутися до професіоналів, які мають великий досвід роботи з різними видами залежностей. Фахівці спеціалізованих наркологічних центрів готові зробити все можливе, щоб повернути вас або вашу близьку людину до нормального життя.

Соціально-психологічні наслідки куріння сумішей

Якщо вчасно не пройти лікування від спайса, можна зіткнутися з такими ситуаціями:

  1. Руйнування власної особистості. Людина стає байдужою до своїх близьких і самої себе, втрачає всякі радості в житті крім куріння сумішей. В душі виникає спустошеність, в результаті з часом настає самотність та депресія.
  2. Втрата більшості соціальних зв'язків - роботи, навчання, шансів рости у своїй професійній діяльності. Але найголовніше - йдуть друзі та рвуться контакти з членами сім'ї. Людина також позбавляється шансу отримати дозвіл на носіння зброї, на управління транспортними засобами.
  3. Можливість стати ланкою в ланцюзі кримінального світу. Людина, яка вживає спайс ризикує сама перетворитися на розповсюджувача, зайнятися крадіжками та потрапити в місця позбавлення волі за реалізацію наркотиків.
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
5 (голосів: 127)
Попередня новина: За якими адресами у ...
Наступна новина: Реабилитация ...

КОМЕНТАРІ