У Кам’янському попрощались зі зв’язковою УПА,учасницею Норильського повстання Зінаїдою Колтонюк

У Кам’янському попрощались зі зв’язковою УПА,учасницею Норильського повстання Зінаїдою Колтонюк

02.04.20 09:50 0 866
На Дніпропетровщині, у місті Кам'янському, в середу попрощались із Зінаїдою Колтонюк – зв'язковою УПА, жінкою-політв'язнем, засудженою радянською владою до 15 років каторги, учасницею Норильського повстання. Про смерть відомої кам'янчанки повідомив голова обласного Товариства політв'язнів та репресованих Іван Дремлюга.

«31 березня перестало битися серце відомої в Кам'янському і на Січеславщині громадської діячки, засновниці ансамблю народної пісні «Калина», колишньої зв'язкової УПА, багатолітньої політкаторжанки, мудрої і красивої україночки Зінаїди Колтонюк. Обласне товариство політичних в'язнів і репресованих висловлює щире співчуття родині покійної, її друзям та знайомим. Пам'ять про Зінаїду Колтонюк назавжди залишиться в наших серцях», – зазначив Іван Дремлюга.

Зінаїда Колтонюк померла на 93-му році життя. Попрощатись з нею прийшли її рідні та близькі, розповів Радіо Свобода секретар Кам'янської міськради, член ВО «Свобода» Олександр Залевський, присутній на церемонії.

Читайте також: «Обличчя України. 13 років каторги через допомогу УПА»

«Ми, «свободівці», навідували Зінаїду Колтонюк кілька разів на рік – на День Незалежності, День Героїв, на день народження. До останнього часу вона була активною – обробляла город і квітник, чепурила хату, була небайдужою до суспільного й політичного життя, всім цікавилась, співала в хорі», – розповів Олександр Залевський.

Радіо Свобода розповідало про Зінаїду Колтонюк в одному з нарисів циклу «Обличчя України: неоспівані герої».

Про це повідомляє Радіо Свобода. http://www.radiosvoboda.org

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: На Тернопільщині окремі ...
Наступна новина: Нацбанк перерахував до ...

КОМЕНТАРІ