Буріння свердловин на воду: що потрібно знати?

Буріння свердловин на воду: що потрібно знати?

02.04.20 11:01 0 4514

Нині будівництво котеджів, заміських будинків, дач і садиб розвивається дуже хорошими темпами. І у зв'язку з цим, більшість власників задаються питанням: "Як отримати регулярне водопостачання та якісну воду з-під землі?". Адже, саме підземна вода практично не потребує очищення. До того ж, незалежність від різноманітних служб трубопроводів і рівня техногенних забруднень роблять буріння свердловин на воду найбільш зручним, економічним, корисним і, в цілому, необхідним процесом для вирішення завдань якісного водопостачання.

Основною помилкою власників приватних додому є усталена думка, що для побутових потреб цілком достатньо використовувати ґрунтові води або, навіть воду відкритих водойм, але це — помилка. Така вода придатна, хіба що для поливу рослин і аналогічних господарських потреб. Для такого роду цілей цілком підійде місцевий колодязь або трубопровід, що бере «витік» із сусідньої річки. А ось для пиття, приготування їжі та проведення водних процедур ця вода зовсім не годиться! Для цих потреб необхідна чиста вода.

З якістю води — зрозуміло. Але тут виникає інше питання: "Чи можна пробурити свердловину для свого заміського будинку самостійно?". Річ у тім, що буріння свердловини на воду — процес трудомісткий і вимагає особливого підходу і професійних знань. Саме тому, щоб в майбутньому не зіткнутися з проблемами — краще довірити турботу про своє водозабезпечення справжнім професіоналам своєї справи. Наприклад, в Києві та Київській області буріння свердловин на воду можна замовити в компанії "АРТЕЗБУР": https://artezbur.ua/ru.

Типи свердловин на воду

Насправді, способи буріння залежать від типу свердловин. Свердловини, у свою чергу, діляться на:

  • фільтрові (піщані);
  • артезіанські.

Фільтрові — неглибокі свердловини (максимально до 35 м), а буріння артезіанських свердловин набагато глибша (до 100 і більше метрів). Незалежно від типу свердловини, її буріння завжди має проводитися з дотриманням усіх технологій, екологічних та санітарних норм. І, звичайно, необхідно використовувати сучасне та безпечне обладнання.

Звичайно, кожен тип буріння свердловин має свої плюси та мінусами. Фільтрові свердловини не так довговічні, — термін їх експлуатації становить приблизно 10 років. Але, водночас, такий вид буріння дозволить отримувати до 500 літрів води на годину. І невеликому дачному господарству такий вид буріння цілком підійде.

Буріння артезіанської свердловини під ключ — це набагато більш складний та трудомісткий процес. Відповідно, будьте готові до витрат. Як правило вода в новій артезіанській свердловині чиста, але власникам котеджу потрібно звикати до думки, що її потрібно додатково очищати. Глибина буріння артезіанської свердловини цілком залежить від місцевості, де проводяться роботи.

Термін життя такої свердловини становить, в середньому, понад 25 років. До того ж, з такою свердловиною ви забезпечите себе великою кількістю води. Єдиним мінусом такого типу буріння є, мабуть, вартість. Але, в даному випадку ви платите за виняткову якість та довговічність.

Що стосується буріння артезіанських свердловин під ключ, то вкрай складно визначити глибину залягання першого водоносного горизонту. Саме тому буріння свердловин просто неможливо здійснити самостійно. Адже, ви просто можете втратити багато часу, сил і ресурсів, так і не отримавши бажаного результату.

Висновки

Тому, ми настійно радимо вам не економити на якості, довговічності, безпеці та зручності. Замовляти монтаж системи водопостачання заміського будинку краще в надійній компанії, яка бере на себе весь комплекс робіт (від пошуку води і до водопідготовки), такій як "АРТЕЗБУР".

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
5 (голосів: 127)
Наступна новина: У Тернополі на вул. 15 ...

КОМЕНТАРІ