Гвинтові сходи: плюси та мінуси

Гвинтові сходи: плюси та мінуси

03.04.20 00:08 0 4517

Гвинтові сходи підкреслюють оригінальність стилю багатоповерхового будинку та наповнюють його вишуканою атмосферою. Сьогодні гвинтові сходи стають особливо популярними при зведенні приватних будівель в кілька поверхів, частіше двох невеликою площею.

Такі сходи зазвичай мають центральний стрижень, навколо якого по спіралі розподілені ступені, які повертаються навколо центральної осі на певний кут, утворюючи єдиний сходовий марш. Якщо гвинтові сходи розташовані на певній відстані від стін, то вони зазвичай мають круглу форму, ну а якщо в безпосередній близькості зі стінами — багатокутну.

Гвинтові сходи можуть бути зроблені, з дерева або інших металів — частіше всього з алюмінію або заліза.

Плюси гвинтових сходів:

  • Розташування навколо центру осі робить сходи компактними (їх можна спорудити на «п'ятачку» менш як 1,5 м²), що економить вільний простір в приміщенні.
  • Даний варіант набагато дешевше в порівнянні з традиційною сходами.
  • Гвинтові сходи виглядають ефектно та оригінально, і вважаються дуже виразними.
  • Зазвичай гвинтові сходи міцні та мають сходинки, які є стійкими до зносу.
  • Гвинтові сходи можна придбати в розібраному вигляді та самостійно зібрати.

Мінуси гвинтових сходів:

  • Недоліком при експлуатації гвинтових сходів є те, що по них важко швидко пересуватися без опори. Піднімаючись або спускаючись, не тримаючись за поручні, людина ризикує спіткнутися та заробити травму. Але при дотриманні техніки безпеки ніяких проблем з використанням не виникає.
  • Якщо по сходах йде кілька людей, то процес пересування істотно сповільнюється. Люди похилого віку та діти повинні користуватися такою конструкцією з обережністю.
  • Також не варто забувати та про те, що по занадто вузьких сходах небажано переносити важкі та великогабаритні предмети.
  • Гвинтові сходи зручні швидше як альтернативний варіант підйому / спуску.

Висновки

Гвинтові сходи рекомендують спокійним людям, які люблять спокійний та умиротворений спосіб життя. Якщо площа дозволяє, оптимальним рішенням буде встановити невеликі гвинтові сходи для допоміжного використання, як елемент внутрішнього інтер'єру.

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
5 (голосів: 127)
Попередня новина: Основні плюси ...
Наступна новина: При в’їзді до Тернополя ...

КОМЕНТАРІ