У Рівненській області прокуратурою до суду скеровано обвинувальний акт відносно двох жителів Рокитнівського району за вчинення незаконної порубки дерев

У Рівненській області прокуратурою до суду скеровано обвинувальний акт відносно двох жителів Рокитнівського району за вчинення незаконної порубки дерев

03.04.20 08:09 0 707
Рокитнівським відділом Сарненської місцевої прокуратури здійснювалось процесуальне керівництво у кримінальному провадженні стосовно двох жителів Рокитнівського району, які вчинили кримінальні правопорушення, передбачені ч.ч. 1, 2 ст. 246 КК України.

Встановлено, що 04.02.2020, чоловік без наявності ордера на відпуск деревини, за допомогою бензопили, умисно, самовільно, без передбаченого законодавством дозволу зрізав в лісовому масиві державного лісогосподарського підприємства 37 дерев породи береза, вільха та сосна, які в подальшому завантажив на причіп вантажного автомобіля, та незаконно перевіз до господарства свого односельчанина, таким чином збув незаконно зрізану лісодеревину.

У подальшому, 06.02.2020, вказаний правопорушник разом з іншим місцевим жителем, попередньо домовившись, у лісовому масиві неподалік смт. Рокитне, без наявності дозволу, за допомогою двох бензопил зрізали 18 дерев різних порід.

В результаті протиправних дій державі заподіяно матеріальну шкоду на загальну суму 110 тис. грн. Незаконно здобута лісодеревина вилучена правоохоронцями та судом на останню накладено арешт.

За наслідками досудового розслідування 31.03.2020 обвинувальний акт у кримінальному провадженні скеровано до Рокитнівського районного суду Рівненської області для розгляду по суті.

Нагадуємо, відповідно до ст. 62 Конституції України, особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: Зеленський обговорив з ...

КОМЕНТАРІ