Зеленський обговорив з генсекретарем ООН надання Україні фінансової підтримки для боротьби з коронавірусом

Зеленський обговорив з генсекретарем ООН надання Україні фінансової підтримки для боротьби з коронавірусом

03.04.20 08:23 0 647
Президент України Володимир Зеленський поспілкувався по телефону з генеральним секретарем ООН Антоніу Гутеррішем. Про це повідомили у Офісі президента.

«Ключовим питанням стала роль ООН у боротьбі з пандемією коронавірусу у світі та підтримка України. Президент подякував генеральному секретарю за його зусилля у питанні реагування на кризу. Зокрема, глава держави наголосив, що Україна підтримує Глобальний план гуманітарного реагування ООН, який спрямований на надання допомоги з протидії COVID-19 і завдяки якому наша держава зможе одержати фінансову підтримку», – мовиться у повідомленні.

Зеленський наголосив на тому, що Україні «важливо отримати фінансову підтримку в рамках цього Плану у сумі передбачених 165 мільйонів доларів». Він також попросив Гутерріша посприяти залученню можливостей ВООЗ ля координації українських науковців, які працюють над вакциною проти коронавірусу, з іноземними колегами.

«Володимир Зеленський привернув увагу Генерального секретаря ООН до спроб використання кризи з коронавірусом з політичною метою, коли простежуються намагання штучно прив'язати питання зняття санкцій до заходів, необхідних для боротьби з коронавірусом», – зазначили у ОП. ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: Коронавірус в Україні 2 квітня. Як працює ринок «Столичний» та «Епіцентр»?

Про це повідомляє Радіо Свобода. http://www.radiosvoboda.org

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Рівненській області ...
Наступна новина: В Тернополі сергій Надал ...

КОМЕНТАРІ