Обов'язковий аудит в Україні 2020 року

Обов'язковий аудит в Україні 2020 року

03.04.20 15:03 0 3392

Ключовим завданням, яке виконують аудиторські фірми в Україні, як і по всьому світу, є незалежна перевірка фінансової діяльності підприємства, що включає в себе збір та аналіз інформації ведення бухобліку з подальшим наданням експертного висновку. У ньому зазначаються виявлені недоліки у фінансовій сфері компанії, стан обліку та звітності, основні тенденції для подальшого розвитку і зростання підприємства, а також дається прогноз про можливі ризики.

Так, фахівці одного з лідерів ринку - ТОВ «КиївАудит» - мають багатий досвід і практичні навички, відповідні сучасним нормам і стандартам, які дозволяють якісно та на високому професійному рівні надавати всі види аудиторських послуг.

Обов'язковий аудит 2019-2020 років

Щорічна перевірка фінансової діяльності та бухгалтерської звітності організацій і приватних підприємців є обов'язковим аудитом для суб'єктів будь-якого виду господарювання. На підставі законодавчих актів вони повинні оприлюднювати свою фінансову звітність разом з висновком аудитора. В український Закон «Про бухгалтерський облік і фінансової звітності» в 2017 р. внесені поправки, які змінили вітчизняні норми та стандарти, наблизивши їх до загальноєвропейських правил проведення аудиту.

Обов'язковому аудиту підлягають наступні компанії:

  1. організації, що представляють суспільний інтерес;
  2. відкриті і публічні АТ;
  3. державні підприємства, які займаються видобуванням корисних копалин;
  4. природні монополії, які здійснюють діяльність на державному ринку;

ТОВ «КиївАудит» має свідоцтво про включення його до Реєстру аудиторських компаній, що мають право здійснювати обов'язковий аудит фінзвітності та бухобліку всіх організацій, що представляють суспільний інтерес.

Компанія здійснює аудит з 1990 р. не тільки в Києві, але й інших великих населених пунктах України: Харкові, Львові, Запоріжжі, Дніпрі, Черкасах та інших. За свою багаторічну роботу фірма завоювала довіру клієнтів, заслуживши бездоганну ділову репутацію на вітчизняному ринку аудиторських послуг.

Оглядова перевірка проміжної фінансової звітності

Послуга щодо огляду проміжної фінансової інформації замовляється клієнтом в тому випадку, коли йому потрібна перевірка обмеженої частини звітності, а не повна, яка надається за результатами аудиту.

Оглядова перевірка включає в себе менше операцій, ніж повний аудит, але дає можливість з високою вірогідністю висловити думку експерта по проміжній звітності.В результаті керівник підприємства у стислий термін і з меншими грошовими витратами отримує висновок про достовірності звітів у сфері фінансів.

Ініціативний аудит

Даний вид аудиту проводиться з ініціативи власника бізнесу, керівника або інвесторів підприємства, щоб на підставі експертного висновку ухвалити конкретні управлінські рішення.

Для проведення ініціативного аудиту існує кілька причин:

  • в установчі документи внесений пункт про проведення перевірок фінансової діяльності;
  • придбання компанії з метою ведення бізнесу;
  • зміна господарської діяльності через введення нових проектів;
  • звільнення або прийом на роботу осіб, які відповідають за фінансову звітність компанії;
  • зміна керівника або головного бухгалтера організації;
  • заявка на отримання кредитних коштів.
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
5 (голосів: 127)
Попередня новина: Забезпечення засобами ...
Наступна новина: Що означають Шарми на ...

КОМЕНТАРІ