Прокуратура вживає заходів до протидії незаконному видобутку бурштину на території Рівненщини

Прокуратура вживає заходів до протидії незаконному видобутку бурштину на території Рівненщини

05.04.20 08:23 0 536
Прокуратурою Рівненщини у взаємодії з правоохоронними органами області продовжується робота щодо протидії незаконним операціям з бурштином в регіоні.

Так, 01 та 02 квітня 2020 року за процесуального керівництва Сарненської місцевої прокуратури працівниками Дубровицького ВП Сарненського ВП ГУНП в Рівненській області виявлено 3 факти незаконного видобутку бурштину на території району.

Зокрема, 01.04.2020 припинено протиправну діяльність мешканця смт. Зарічне, який разом із невстановленими досудовим розслідуванням особами, в урочищі «Дукарівка» поблизу с. Острівці Дубровицького району займався незаконним видобутком бурштину. На місці події виявлено та вилучено автомобіль марки «ВАЗ-21011», мотопомпу кустарного виробництва, 2 пожежні рукави тощо.

В цей же день та наступного дня, поблизу с. Грицьки Дубровицького району в урочищі «Орест» виявлено 36-річного та 23-річного жителів вказаного району, які також займалися незаконним «промислом». На місці події правоохоронцями вилучено обладнання для видобутку бурштину.

За вказаними фактами проводиться досудове розслідування у кримінальних провадженнях за ст. 240-1 КК України (незаконне видобування бурштину).

На даний час вирішується питання про накладення арешту на вилучене майно.

Працівниками прокуратури спільно зі слідчими поліції у кримінальних провадженнях здійснюються усі необхідні та можливі слідчі та процесуальні дії.
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Росія: у Московській ...
Наступна новина: Відкрите звернення ...

КОМЕНТАРІ