Коронавірус: Світовий банк виділить майже 2 мільярди доларів допомоги країнам,що розвиваються

Коронавірус: Світовий банк виділить майже 2 мільярди доларів допомоги країнам,що розвиваються

05.04.20 09:33 0 801
Світовий банк ухвалив виділення 1,9 мільярда доларів для підтримки 25 країн, що розвиваються, в протидії коронавірусній пандемії. Рішення, ухвалене увечері 2 квітня, передбачає зокрема 200 мільйонів доларів для Пакистану, 100 мільйонів для Афганістану, 12,5 мільйонів – для Киргизстану та 11,3 мільйона – для Таджикистану.

Президент Світового банку Девід Малпасс заявив, що відділ кредитування Міжнародного валютного фонду може надати до 160 мільярдів допомоги протягом наступних 15 місяців.

Читайте також: Рятувати життя чи господарство? Коронавірус вбиває і людей, і економіку?

«Ми працюємо над тим, щоб підтримати спроможність націй, що розвиваються, відповідати на виклик пандемії COVID-19 та скоротити час економічного і соціального відновлення», – заявив Малпасс.

Згідно з позицією голови Світового банку, найбідніші країни з великою ймовірністю постраждають найбільше, тож установа фокусується на пошуку рішень на рівні окремих держав і цілих регіонів, аби впоратися з кризою.

Допомога Світового банку, як заявляють його представники, передбачатиме зокрема фінансування закупівель критично необхідних медичних товарів, таких як маски та апарати штучної вентиляції легень.

Читайте також: Одужати від коронавірусу і не збанкрутіти: Європа витрачає трильйони євро?

Як стверджують в міжнародній установі, після схвалення допомоги першим 25 країнам Світовий банк розгляне також підтримку ще 40 держав.

5 березня директорка-розпорядниця МВФ Кристаліна Ґеорґієва повідомила, що економічна криза, викликана коронавірусною пандемією, може скоротити показники світового виробництва до найнижчого рівня з часів кризи 2008-2009 років.

Про це повідомляє Радіо Свобода. http://www.radiosvoboda.org

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: НБУ посилив гривню щодо ...
Наступна новина: На час карантину на ...

КОМЕНТАРІ