Відкрите звернення представників Громадської ради при Тернопільській ОДА: гуртуймося у боротьбі проти коронавірусу

Відкрите звернення представників Громадської ради при Тернопільській ОДА: гуртуймося у боротьбі проти коронавірусу

05.04.20 08:27 0 552
Представники Громадської ради при Тернопільській обласній державній адміністрації звертаються до жителів Тернопільщини з проханням проявити соціальну відповідальність, не сіяти паніку та протидіяти дезінформації.

Нині у світі стрімко поширюється коронавірусна інфекція. З 20 березня в Тернопільській області введено режим надзвичайної ситуації. Це випереджувальні дії, аби зламати ланцюг поширення інфекції. На Тернопільщині 111 людей заражених на COVID-19, у більшості з них хвороба протікає у легкій формі.

На Міністерство охорони здоров'я України організовано систематичну передачу засобів захисту для лікарів краю. Цього тижня область отримала вже дві партії вантажу. Обласною державною адміністрацією найбільшу кількість засобів захисту направлено в осередки спалаху інфекції.

Представники Громадської ради закликають жителів краю до об'єднання і спільних дій у боротьбі з інфекцією COVID-19.

Не забуваємо, що першими хворобу зустрічають медики, а тому поважаємо їхню працю та підтримуємо їх у боротьбі із інфекцією. Від нашої підтримки, матеріальної й моральної, залежить, як нині працюватимуть лікарі.

Тому закликаємо громадськість, волонтерів, активістів, бізнесменів відповідально ставитись до своїх дій. За бажанням допомагати медикам — обов'язково вивчати їхні потреби. Якщо ви привозите допомогу: засоби захисту, ліки чи техніку, перевіряйте, чи вони сертифіковані. Розумійте, що ціна помилки – здоров'я і життя лікаря.

У боротьбі з цією недугою необхідно відкинути усі особисті, релігійні чи політичні вподобання. Зараз ми маємо об'єднатись і діяти разом. Лише від нашої свідомості, вміння працювати в команді та допомагати одне одному залежать життя і здоров'я нації.

Офіційну інформацію можна отримати із наступних джерел;

- сайт Міністерства охорони здоров'я України - https://moz.gov.ua/;

- сторінка мережі ДУ "Тернопільський ОЛЦ МОЗ України" у соціальній мережі Фейсбук -https://www.facebook.com/laboratorycentr/

Про це повідомили у Тернопільській облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ