У Китаї відомого правозахисника звільнили з в’язниці та одразу відправили на карантин

У Китаї відомого правозахисника звільнили з в’язниці та одразу відправили на карантин

06.04.20 13:40 0 1307
У Китаї 5 квітня звільнили з в'язниці відомого правозахисника Ван Цюаньчжана, який провів за ґратами 4,5 роки за «підрив державної влади». Дружина юриста написала у твітері, що говорила з ним по телефону раніше .

За словами Вана, незважаючи на те, що його звільнили, представники влади змісили його поселитися в колишньому будинку на два тижні – на карантин через пандемію коронавірусу.

Як заявила дружина правозахисника пресі, вона вважає, що влада використала епідемію як привід, тоді як її чоловік міг, відповідно до закону, повернутися додому у Пекін.

У Amnesty International зазначають, що звільнення Вана Цюаньчжана може бути лише «ілюзією свободу», оскільки влада Китаю практикує подальший моніторинг та контроль за діями правозахисників після їхнього звільнення з ув'язнення.

Ван Цюаньчжан був серед понад 200 юристів та активістів, яких затримали у 2015 році під час розгону масової акції. Він був членом юридичної фірми «Фенжуй», яка брала участь у низці делікатних справ і представляла інтереси відвертих критиків владної Комуністичної партії.

У січні 2019 року Другий проміжний народний суд Тяньцзіня на півночі Китаю засудив його до чотирьох з половиною років в'?язниці та позбавлення політичних прав на п'ять років.

Про це повідомляє Радіо Свобода. http://www.radiosvoboda.org

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ