Що таке укулеле і як воно виглядає?

Що таке укулеле і як воно виглядає?

06.04.20 14:40 0 4438

Укулеле — це невеликий музичний інструмент формою схожий на гітару, який найчастіше оснащується чотирма струнами. Така гітара також називається гавайською, і вона є найменшою серед всіх варіацій гітар. При грі на укулеле пальці потрібно рухати дуже швидко. Наші громадяни дізналися про інструмент у 20 столітті, коли проходили гастролі тихоокеанських музикантів. Зараз кількість видів укулеле значно зросла, тому вибір інструменту став набагато складнішим, адже потрібно враховувати багато нюансів. Далі, ми безпосередньо розглянемо основні різновиди даного музичного інструменту. Ну а розповість нам про це адміністратор сайту https://uchords.net/, де можна переглянути акорди популярних пісень на укулеле.

Основні види гавайської гітари

Випускаються укулеле з різною довжиною, це важливо враховувати при виборі. Від цього залежить звучання інструменту. Ви можете придбати наступні варіації укулеле:

  • Сопрано. Дана гітара є оригінальною і самою невеликою за розміром. Стандартна довжина конструкції складає близько 53 см, інструмент має виражений скляний звук, і звучить тихіше всіх інших видів. Це прекрасний вибір для дітей, завдяки невеликим розмірам інструменту, їм буде зручніше грати на ньому. Звучання цього виду укулеле дуже часто називають кумедним, тому воно ідеально підходить для шумних компаній.
  • Концерт. Така гітара має довжину 58 см. Такі зміни дозволили зробити звук більш гучним і глибоким, але тональність при цьому залишилася колишньою.
  • Тенор. Даний інструмент має резонуючий та глибший звук. Такі відмінності досягаються завдяки особливим параметрам. Дана гавайська гітара має довжину 66 см. Її конструкція забезпечує більш простий доступ до області грифа, що робить укулеле тенор підходящою для всіх, в тому числі володарів великих рук.
  • Баритон. Ця варіація гавайської гітари звучить глибше, ближче до басу. Розміри інструменту найбільші (її довжина становить приблизно 76 см).

Окремим музичним інструментом є бас укулеле. Його будова відрізняється, оскільки його основне призначення — це можливість брати басові партії. Звук виходить частково схожим із контрабасом і бас-гітарою. Цей інструмент є досить рідкісним, і в основному поставляється тільки на замовлення. Довжина інструмента становить 76 см.

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
5 (голосів: 117)

КОМЕНТАРІ