На посольство Чехії у Москві скоєно напад

На посольство Чехії у Москві скоєно напад

07.04.20 09:08 0 645
Чеське посольство у Москві заявило про напад групи осіб на його будівлю. За повідомленнями, напад скоїла крайня ліва партія «Інша Росія». Її представники закидали будівлю посольства димовими шашками і вивісили транспарант з написом «Стоп фашизм». За попередніми даними, акцію влаштували у відповідь на демонтаж пам'ятника Іванові Конєву в Празі.

У заяві посольства Чехії в Москві йдеться, що посольство «проводить і готове далі проводити відкриту дискусію на різні теми, включно із темою «зупинки фашизму», однак можливих зацікавлених цією дискусією просить, щоб допоміжні засоби, такі як димові шашки, залишали вдома».

Із заявою виступило також чеське Міністерство закордонних справ.

«Чеська республіка протестує проти нападів на територію дипломатичної місії, які приймаюча країна повинна охороняти. Офіційну ноту посольство Чехії в Москві надіслало російському Міністерству закордонних справ. Ми очікуємо, що російські органи здійснять заходи, щоб надалі подібні інциденти не повторювались», – зазначено в заяві чеського МЗС. ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: 30 років без комунізму – різні погляди чехів на результати Оксамитової революції

Про це повідомляє Радіо Свобода. http://www.radiosvoboda.org

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ