Жительці Рівненщини повідомлено про підозру за фактом незаконного продажу квартири за підробленими документами

Жительці Рівненщини повідомлено про підозру за фактом незаконного продажу квартири за підробленими документами

07.04.20 08:06 0 619
Рівненською місцевою прокуратурою повідомлено про підозру 28-річній жительці Рівненщини за продаж квартири у Рівненському районі, яка перебувала у власності двох інших осіб.

В ході досудового розслідування встановлено, що жінка, перебуваючи в будинку потерпілої таємно викрала документи на квартиру, яка знаходиться в смт. Клевань Рівненського району.

Отримавши паспорти власників квартири, зловмисниця підробила їх шляхом заміни фотографії у паспорті потерпілої та оформила від її імені довіреність на здійснення продажу квартири іншим співвласником.

У подальшому, 22.04.2019 жінка, перебуваючи у приміщенні нотаріальної контори приватного нотаріуса Рівненського районного нотаріального округу, використовуючи заздалегідь викрадені документи на квартиру та підроблений паспорт з довіреністю, видала себе за співвласницю квартири та уклала договір купівлі-продажу з 27-річною жителькою Рівненського району, за що отримала від останньої грошові кошти у сумі 24 500 доларів США, якими розпорядилася на власний розсуд.

Дії підозрюваної особи органом досудового розслідування кваліфіковано за ч. 1 ст. 357, ч.ч. 1, 4 ст. 358, ч. 4 ст. 190 Кримінального кодексу України, а саме: викрадення, підроблення документів, використання підроблених документів та шахрайство.

Довідково: найсуворіший вид покарання за вчинення зазначених злочинів, передбачений санкцією ч. 4 ст. 190 КК України у виді позбавлення волі від п'яти до 12 років з конфіскацією майна.

Відповідно до ст. 62 Конституції України, особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено у законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У перший день посилення ...
Наступна новина: Оновлено список аптек,де ...

КОМЕНТАРІ