Денісова вимагає від Москалькової перевірити законність утримання в ШІЗО ув’язнених кримчан

Денісова вимагає від Москалькової перевірити законність утримання в ШІЗО ув’язнених кримчан

07.04.20 12:46 0 1140
Уповноважена у справа людини Верховної Ради України Людмила Денісова звернулася до російської обмудсменки Тетянки Москалькової з вимогою «вжити необхідних заходів для захисту прав українських громадян», а саме – перевірити правові підстави поміщення їх до штрафних ізоляторів. Про це вона повідомила в своєму Телеграм-каналі.

Вона також висловила стурбованість через загрозу життю та здоров'ю кримських татар, які перебувають в тюрмах Росії. Зокрема Денісова нагадала про стан фігурантів першої сімферопольської «справи Хізб ут-Тахрір».

«Зокрема, Айдер Саледінов має проблеми з серцем і зубами, Теймур Абдуллаєв страждає від серцевої і печінкової недостатності, хронічного риніту та алергії, в Узеіра Абдуллаєва діагностовано бешихове запалення шкіри, що викликає підвищення температури тіла, гнійні рани по всьому тілу і набряк кінцівок. У Еміля Джемаденова хронічна виразка шлунка і пролапс мітрального клапана», – зазначила омбудсменка. ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: США непокоїть стан здоров'я кримських татар – політв'язнів Росії

Про це повідомляє Радіо Свобода. http://www.radiosvoboda.org

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ