В Одесі не будуть виробляти апарати штучної вентиляції легень

В Одесі не будуть виробляти апарати штучної вентиляції легень

07.04.20 11:00 0 1266
Одеське підприємство ТОВ «Телекарт-прилад» не буде виробляти прилади штучної вентиляції легень, повідомили Радіо Свобода в пресслужбі підприємства.

Таке рішення у компанії пояснили тим, що підготовка до запуску такого виробництва займе багато часу.

«Ані комплектуючі, ані готові апарати ШВЛ недоступні для закупівлі. Написання програмної частини, розробка апаратної частини, клінічні випробування – все це займе тривалий час. Отже підприємство не зможе швидко вийти на результат», – повідомили в пресслужбі.

Читайте також: В Одеській ОДА спростовують інформацію про буцімто недостачу апаратів ШВЛ у місцевій лікарні?

Раніше заступниця одеського міського голови Світлана Бедрега розповідала, що місцева влада вела перемовини із підприємством про виробництво складної техніки в Одесі.

Одеська компанія «Телекарт Прилад» займається військовими розробками та виконує замовлення для української армії – радіотехнічне обладнання за стандартами НАТО (STANAG), мобільні пункти зв'язку, командно-штабні машини та інші цифрові продукти. Втім, медичної продукції в них немає.

За офіційною інформацією, станом на 6 квітня 2020 в міських лікарнях Одеси є 65 апаратів штучної вентиляції легень. Три тижні тому їх було 60 і представники міської влади говорили про плани закупити ще 50 одиниць техніки.

Про це повідомляє Радіо Свобода. http://www.radiosvoboda.org

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: Как выбрать пряжу?

КОМЕНТАРІ