Як підготуватися до ЗНО?

Як підготуватися до ЗНО?

07.04.20 17:38 0 4232

Коли приходить час здачі іспитів у школі, майже у всіх учнів середньої школи та їх батьків, виникає питання: "Як здати ЗНО?". Співробітники онлайн школи "На Урок": https://naurok.ua/course/zno в якій безпосередньо можна пройти курс підготовки до зовнішнього незалежного оцінювання, поспілкувалися з колишніми абітурієнтами, і ті, у свою чергу, поділилися своїм досвідом здачі ЗНО.

Порада № 1: готуйтеся до вступу заздалегідь

Владислав Польовий в минулому році закінчив 11 класів і вирішив вступати до Львівського національного університету ім. І. Франка на історичний факультет. У тому числі й тому, що там є військова кафедра. Але для страховки подав документи ще в Суми, Харків і Полтаву.

Рішення куди саме вступати дозріло тільки в 11-му класі. Довго не знав, куди податися. Коли визначився, кинувся шукати репетиторів. Їх з горем навпіл знайшов тільки до жовтня, багато хто вже не бажали брати на себе підготовку. Раз на тиждень ходив на українську мову, історію України та географію. У підсумку здав на 165, 178 і 175 балів відповідно. Бали — середні, і для Львівського національного їх забракло. Саме тому, вступив до Сумського педагогічного імені Макаренка

, - розповідає юнак. Він шкодує, що не розпочав підготовку до ЗНО ще в 10-му класі та упустив час.

Порада № 2: сподівайтеся на краще, але розраховуйте на гірше

Владислав пройшов в найменш рейтинговий ВНЗ з обраних ним, але потрапив на бюджет за бажаною спеціальністю. А це значить — мета метою, а підстрахування в абітурієнта повинно бути. Тому в списку обраних навчальних закладів повинен бути стовідсотковий варіант пройти на бюджет.

Вибирати запасні ВНЗ порадили друзі. Цей хід багато кому допоміг і убезпечив від попадання в ПТУ, а когось і від армії вберіг

, - жартує екс-абітурієнт Владислав.

Тому на противагу, наприклад відомому НПУ ім. Драгоманова краще в запасі мати умовний Глухівський педагогічний, де йде недобір — якщо ваша мета вчитися на бюджеті.

зно

Порада № 3: Репетитор не панацея

Практика показує, що результати з розряду 190+ можливі тільки у дітей, які мають глибокі знання з предмета та відмінну базу, напрацьовану починаючи з перших аж до випускних класів.

Умовний трієчник з української мови не складе тест на 198 балів, якщо вирішив її вивчити на 5+ за 2 роки. Я підготувала за свою практику понад 200 абітурієнтів. Бали на рівні 190+ були тільки у тих, хто приходив до мене з сильною базою. Таким дітям репетитори особливо не потрібні. А ось трієчники в основному могли вийти за рік підготовки на тверде 4

, - розповідає репетитор української мови та викладач цього предмета в ДТК ім. Кожедуба Наталія Щасна.

Порада № 4: Проходьте тести

Намагайтеся тестувати свої знання в процесі підготовки. Робити це можна як за допомогою підручників з підготовки до ЗНО, так і онлайн на сайтах в інтернеті. Вивчайте і запам'ятовуйте свої помилки — це послужить хорошу службу під час самого написання ЗНО. Така самотренування дозволить вам навчитися добре орієнтуватися в самих тестах і варіантах відповідей, які там будуть.

Були випадки, коли діти запам'ятовували свої помилки та зустрічали ці питання на ЗНО, де, вже знаючи відповідь, спокійно набирали свої бали. Це ефективніше, ніж нескінченне конспектування та читання. Все банально: щоб добре зробити тест, треба робити тест

, - розповідає Наталя Щасна.

Порада № 5: Не списуйте

Найгірше, що може зробити абітурієнт, — сподіватися успішно списати. Телефони, шпаргалки та інше мало допоможуть, бо справу доведеться мати з великим об'ємом тем і питань, передбачити все не спроможний навіть фахівець. А намагаючись похапцем заховати непотрібний листок або розгледіти запис на руці, ви тільки спровокуєте власне видалення з аудиторії, яке оскаржити потім буде дуже складно.

По матеріалах: https://naurok.ua/

Автор: УкрЗахідІнформ .

фото
ОЦІНИТИ НОВИНУ
5 (голосів: 127)
Попередня новина: Технология работы ...
Наступна новина: Где заказать сайт на ...

КОМЕНТАРІ