Макрон закликав Іран дотримуватись ядерних зобов’язань

Макрон закликав Іран дотримуватись ядерних зобов’язань

08.04.20 09:28 0 633
Президент Франції Емманюель Макрон закликав Іран дотримуватися своїх ядерних зобов'язань за умов, коли світ зосереджує свою увагу на пандемії коронавірусної інфекції. У телефонному дзвінку 6 квітня Макрон заявив президенту Ірану Хасану Роугані, що міжнародна спільнота має сконцентруватися для боротьби з поширенням COVID-19.

Макрон висловив сподівання, що Іран утримається від нових заходів, що суперечать Спільному всебічному плану дій, і сприятиме зменшенню регіональної напруженості, йдеться в урядовій заяві.

Офіс іранського президента повідомив, що Роугані закликав до міжнародної співпраці в боротьбі з новим коронавірусом і попросив про підтримку. «Без спільної глобальної співпраці та обміну нашим досвідом ми не можемо опанувати цю критичну фазу», – сказав Роугані.

Раніше 6 квітня міжнародна правозахисна організація Human Rights Watch закликала США зняти економічні санкції проти Ірану та розширити список продукції, звільненої від санкцій, щоб Тегеран отримав доступ до необхідних ресурсів під час пандемії. Президент США Дональд Трамп запропонував Ірану гуманітарну допомогу, але іранські чиновники відхилили цю пропозицію. ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: HRW закликає Вашингтон послабити санкції проти Ірану через кризу коронавірусу

Про це повідомляє Радіо Свобода. http://www.radiosvoboda.org

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: На міжбанку долар ...
Наступна новина: Лікувальні заклади ...

КОМЕНТАРІ