Роскосмос назвав «планом захоплення планет» указ Трампа про освоєння Місяця

Роскосмос назвав «планом захоплення планет» указ Трампа про освоєння Місяця

08.04.20 09:50 0 578
У російському космічному агентстві Роскосмосі назвали указ президента США Дональда Трампа про видобуток копалин на Місяці агресивним планом «фактичного захоплення територій інших планет» і спробою «експропріації космічного простору».

Про це заявив заступник голови російської держкорпорації з міжнародного співробітництва Сергій Савельєв. «В історії вже були приклади, коли одна країна вирішила почати захоплювати території в своїх інтересах, – всі пам'ятають, що з цього вийшло», – цитує Савельєва пресслужба Роскосмосу.

6 квітня президент США Дональд Трамп підписав указ про комерційний видобуток ресурсів на Місяці й інших небесних тілах. «В американців має бути право на комерційне дослідження, видобуток і використання ресурсів в космічному просторі», – йдеться в документі. США вважають космос унікальним простором для діяльності людини, але не суспільним надбанням, тому планують «стимулювати міжнародну підтримку видобутку і використання ресурсів в космосі». ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: Висадка на Марс – державна мета Америки – віце-президент США

Про це повідомляє Радіо Свобода. http://www.radiosvoboda.org

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Уряд планує отримати 135 ...
Наступна новина: У період карантину ...

КОМЕНТАРІ