Основні особливості та переваги отримання освіти в Канаді

Основні особливості та переваги отримання освіти в Канаді

08.04.20 13:10 0 4233

Якість Української освіти бажає кращого. Саме тому, все більше українських абітурієнтів задумуються над отриманням освіти за кордоном. Одним із найбільш популярних напрямків є Канада. Далі, поговоримо про основні переваги та особливості навчання в цій країні. Ну а більш детальну інформацію про освіту в Канаді можна знайти на сайті http://infostudy-canada.com/high-education-canada.

Основні "+" навчання в Канаді:

  • Практично всі навчальні заклади розташовуються на великих територіях (на відміну від більшості Європейські ВНЗ і шкіл), у всіх — чудове оснащення та комфортні студентські гуртожитки, а невеликі розміри класів і висококваліфіковані викладачі роблять навчання не тільки комфортним, але й по справжньому цікавим і якісним.
  • Якість навчання і проживання вищі багатьох швейцарських і британських ВНЗ і шкіл, а ціни відчутно нижчі.
  • Законодавство дає право всім студентам, які навчаються на тривалих програмах, підробляти у вільний від навчання час. Це значно скорочує витрати по перебуванню в країні. Реально самий низькооплачуваний студент заробляє від 8 канадських доларів на годину (в середньому 12-15 CAD).
  • Але більш перспективним є не підробіток, а справжня робота. Важливою перевагою, а може і головним досягненням Канадського освіти є її орієнтація на практику! Дуже багато програм передбачають проходження оплачуваних стажувань за фахом в період навчання. Тут головне — не гроші (хоча і їх, безумовно, платять) а те, що студент набирається практичного досвіду (необхідного і для самого себе, і для резюме) і те, що багато роботодавців саме під час стажувань підбирають собі працівників.
  • Канада відноситься до числа держав, дипломи яких високо цінуються на міжнародному освітньому ринку.
  • Вартість проживання в Канаді на 20-25 % нижче, ніж в сусідніх США!
  • Вартість навчання в Канаді на 35 - 40 % дешевше, ніж в Європі та майже у 2 рази дешевше, ніж у Великобританії!
  • Канада — білінгвальна країна. У ній французьку мову використовується нарівні з англійським. І вчитися, відповідно, можна на одному з цих мов.
  • Законодавство Канади дозволяє іноземцям — випускникам канадських ВНЗ залишитися в країні працювати на 1-2 роки. У разі продовження трудового контракту і відсутність проблем з поліцією, подальше отримання посвідки на проживання — просто формальність!

Особливості освіти в Канаді

Всі вищі навчальні заклади Канади, дипломи яких відповідають державним стандартам, об'єднані в AUCC. У цю асоціацію входить близько 90 % всіх університетів і вона представляє їх інтереси як усередині країни, так і на світовому ринку освіти.

Якщо у вас за плечима вже є вища освіта, то вам не обов'язково вступати на перший курс університету: досить проінформувати університет про прослухані вами курси, і він прийме рішення про зарахування вас на той чи інший курс. Зазвичай канадські університети оцінюють закінчену вищу освіту в країнах СНД як ступінь бакалавра в Канаді, тому найбільш популярними серед іноземних студентів є програми навчання на ступінь магістра — вступ на п'ятий курс і подальший захист диплома. За додатковою інформацією за такими програмами слід звертатися до університетів.

Крім університетів і коледжів, які присвоюють ступеня і видають дипломи, існує мережа практичної освіти, спрямованої на отримання професійних навичок, а не теоретичної бази. Наприклад, у франкомовному Квебеку діє своя система коледжів загальної та професійної освіти (CEGEPS). Всі громадські коледжі (аналоги технікумів) об'єднані в - ACCC.

Відмінною рисою канадської освіти є існування «co-op programs» - поєднання легальної роботи за фахом і навчання. Це можливо після успішного завершення 2-3 семестрів навчання (для аспірантів після 1 семестру). Для цього необхідно отримати дозвіл на роботу Work Permit. Дозволено працювати 20 годин на тиждень під час навчання та повний робочий день під час канікул.

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
5 (голосів: 127)
Попередня новина: Влада пов’язує спалах ...
Наступна новина: Сколько стоит растаможить ...

КОМЕНТАРІ