Прокурори Рівненщини відстояли права учнів на безоплатне харчування

Прокурори Рівненщини відстояли права учнів на безоплатне харчування

09.04.20 11:20 0 521
Органами прокуратури Рівненської області постійно вживаються дієві заходи щодо захисту інтересів держави у сфері охорони дитинства засобами представницького характеру.

З метою забезпечення реалізації прав дитини на життя, охорону здоров'я, освіту, соціальний захист, всебічний розвиток та виховання в сімейному оточенні встановлено основні засади державної політики у цій сфері, що ґрунтуються на забезпеченні найкращих інтересів дитини.

Так, на усунення порушень законодавчо визначених пільгових умов оплати харчування дітей у навчальних закладах для малозабезпечених сімей, Дубенською місцевою прокуратурою Рівненської області пред'явлено позовну заяву в інтересах держави до однієї із селищних рад Дубенського району про зобов'язання прийняти рішення щодо забезпечення безкоштовним харчуванням учнів 5-11 класів, які мешкають у сім'ях, що одержують державну соціальну допомогу, як малозабезпечені сім'ї та потребують соціальної підтримки.

Рішенням Рівненського окружного адміністративного суду від 30.03.2020 позовні вимоги прокуратури підтримано та позов задоволено у повному обсязі.

Відтак, завдяки втручанню органів прокуратури Рівненщини учнів 5-11 класів, що одержують державну соціальну допомогу звільнено від плати за харчування.

Законність додержання інтересів держави і дітей при організації та забезпеченні освітнього процесу перебуває на постійному контролі прокуратури Рівненської області.
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Лікарні Тернопільщини ...
Наступна новина: Звільненого з полону ...

КОМЕНТАРІ