Прокуратурою розпочато кримінальне провадження за фактом розтрати майна державного підприємства його керівником,чим державі завдано збитків на суму понад 1 млн. грн.

Прокуратурою розпочато кримінальне провадження за фактом розтрати майна державного підприємства його керівником,чим державі завдано збитків на суму понад 1 млн. грн.

09.04.20 11:33 0 600
Прокуратурою Рівненської області за результатами опрацювання повідомлень в засобах масової інформації встановлено, що директор одного із державних підприємств області, яке здійснює діяльність у сфері вирощування зернових культур, діючи в порушення вимог законодавства та всупереч статутних цілей діяльності господарства, протягом 2018-2019 років уклав ряд правочинів та здійснив реалізацію вирощеного зерна кукурудзи за ціною не більше 1600 гривень за тону, в той час як ринкова ціна вказаного виду зернових культур становила не менше 4 тис. грн.

Таким чином, в результаті зазначених дій керівника підприємства державі завдано шкоду на суму понад 1 млн. грн.

За вказаним фактом прокуратурою області 08.04.2020 розпочато досудове розслідування у кримінальному провадженні за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 5 ст. 191 КК України (розтрата ввіреного майна шляхом зловживання службовим становищем, вчинена в особливо великих розмірах).

Проведення досудового розслідування у кримінальному провадженні доручено здійснювати слідчому управлінню ГУНП в Рівненській області.

Довідково: за вчинення вказаного злочину передбачене покарання у виді позбавлення волі на строк від 7 до 12 років з конфіскацією майна та позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років.
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Американський ...
Наступна новина: Солдатів-строковиків ...

КОМЕНТАРІ