США: у штаті Вісконсин відбулися вибори після відмови суду перенести їх через коронавірус

США: у штаті Вісконсин відбулися вибори після відмови суду перенести їх через коронавірус

09.04.20 14:48 0 1204
В американському штаті Вісконсин відбулися президентські праймеріз та місцеві вибори після відмови суду перенести їх через коронавірус.

Багато виборців чекали по кілька годин біля переповнених виборчих дільниць, тримаючи відстань у два метри один від одного. Деякі люди закривали свої обличчя та вдягали рукавиці перед тим, як прийти на дільницю.

Частина виборців скаржиться, що не змогла взяти участь у виборах після того, як їм відмовилися надати бюлетені для заочного голосування.

Це були перші президентські праймеріз у США з 17 березня, коли загострилася ситуація з коронавірусом. Багато інших штатів уже ухвалили рішення відкласти голосування.

6 квітня представник Демократичної партії, губернатор Тоні Еверс ухвалив рішення перенести вибори на 9 червня. Республіканці подали позов до Верховного суду штату. Вони заявили, що скасування голосування за кілька годин до запланованого відкриття виборчих дільниць спричинить «плутанину серед виборців». Суддя їхню позицію підтримав.

Результатів праймеріз Демократичної партії у Вісконсині наразі немає. Колишній віцепрезидент США Джо Байден лідирує у передвиборчих перегонах демократів, маючи у своєму активі 1 217 голосів делегатів. Його найближчий опонент – сенатор від Вермонта Берні Сандерс (914). Для перемоги в праймеріз необхідно отримати 1 991 голос.

Вибори президента США відбудуться 3 листопада. Республіканську партію на них, найімовірніше, представлятиме чинний президент Дональд Трамп.

Про це повідомляє Радіо Свобода. http://www.radiosvoboda.org

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ