Американський «Джеймстаунський фонд» визнали «небажаним» у Росії

Американський «Джеймстаунський фонд» визнали «небажаним» у Росії

09.04.20 11:30 0 639
Генеральна прокуратура Росії визнала «небажаною організацією» американський «Джеймстаунський фонд» (Jamestown Foundation). Як повідомили у відомстві 8 квітня, діяльність фонду «загрожує основам конституційного ладу і безпеки» Росії. На сайті відомства йдеться, що експерти і аналітики фонду займаються «розпалюванням етносепаратизму» в національних республіках, а також пропагандою «відділення деяких територій» від Росії.

У Генпрокуратурі вважають, що «особливим об'єктом його уваги"»фонду є регіони Північного Кавказу.

«Джеймстаунський фонд» був заснований в 1984 році для роботи з перебіжчиками з країн соціалістичного табору і їх даптації в американському суспільстві. Засновниками фонду була група підприємців з Чикаго і представники американського національної розвідки. Після розпаду СРСР фонд займається збором інформації про те, що відбувається в країнах, що мають «стратегічне або тактичне значення для США».

У березні цього року Генпрокуратура визнала «небажаною організацією» Європейський фонд за демократію.

Закон про небажані організації був підписаний президентом Росії Володимиром Путіним в травні 2015 року. Небажаною може бути визнана будь-яка неурядова організація, яка, на думку генерального прокурора або його заступника, представляє «загрозу безпеці держави і основам конституційного ладу». Після внесення в список небажаних всі відділення організації повинні бути закриті, також заморожуються всі її рахунки. За співпрацю з небажаними організаціями громадянам Росії загрожують штрафи і позбавлення волі до восьми років. У список «небажаних» внесені 20 організацій.

Про це повідомляє Радіо Свобода. http://www.radiosvoboda.org

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ