На Тернопільщині під час карантину не стягуватимуть пеню за невчасну оплату житлово-комунальних послуг

На Тернопільщині під час карантину не стягуватимуть пеню за невчасну оплату житлово-комунальних послуг

09.04.20 13:04 0 1208
Під час карантину не стягуватимуть пеню за невчасну оплату житлово-комунальних послуг. Про це повідомили в управлінні житлово-комунального господарства та енергозбереження обласної державної адміністрації.

«17 березня 2020 року Верховна Рада України ухвалила Закон України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України, спрямованих на запобігання виникненню і поширенню коронавірусної хвороби (COVID-19)», - прокоментував начальник управління житлово-комунального господарства та енергозбереження обласної державної адміністрації Дмитро Пастернак. - У документі вказано, що на період дії карантину або обмежувальних заходів та протягом 30 днів з дня його відміни забороняється: нарахування та стягнення неустойки (штрафів, пені) за несвоєчасне здійснення платежів за житлово-комунальні послуги; припинення/зупинення надання житлово-комунальних послуг громадянам України у разі їх неоплати або оплати не в повному обсязі; примусове виселення із житла та примусове стягнення житла (житлових будинків, частин житлових будинків, квартир, кімнат у квартирах, кімнат, житлових секцій чи блоків у гуртожитках, інших жилих приміщень), що належить на праві приватної власності громадянам України, під час примусового виконання рішень судів щодо стягнення заборгованості за житлово-комунальні послуги; примусове виселення громадян за несвоєчасну оплату житлово-комунальних послуг із жилих приміщень у будинках державного, громадського житлового фонду та житлового фонду соціального призначення».

Водночас начальник управління житлово-комунального господарства та енергозбереження обласної державної адміністрації наголосив, що за комунальні послуги все-таки варто розраховуватися вчасно.

«Під час карантину в Україні всі підприємства сфери ЖКГ працюють безперебійно та надають послуги, необхідні для комфортного перебування людей вдома. Але у підприємств житлово-комунальної сфери зросли витрати на дезінфекцію та забезпечення засобами індивідуального захисту своїх працівників, збільшився обсяг побутового сміття та додалось роботи по прибиранню багатоквартирних будинків. Витрат більше, а головне джерело надходжень підприємств залишилося тим самим – платежі споживачів. Тому для забезпечення стабільної роботи житлово-комунального сектору вкрай важливо розраховуватися вчасно», - констатував Дмитро Пастернак.

Також він нагадав, що Уряд збільшив державну допомогу на оплату житлово-комунальних послуг. 25 березня 2020 року Кабінетом Міністрів України прийнято постанову № 247 «Про особливості надання житлових субсидій», якою передбачено спрощення порядку надання житлової субсидії та запроваджено додаткову компенсацію витрат на оплату комунальних послуг.

Про це повідомили у Тернопільській облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: МВС: у містах ...
Наступна новина: У держсекретаря МЗС Канади ...

КОМЕНТАРІ