що робити агросектору в кризу?

що робити агросектору в кризу?

10.04.20 16:02 0 14078

Карантин і загалом ситуація з поширенням COVID-19 виявили слабкі місця в різних галузях економіки. Аграрна галузь не стала винятком, проте можна знайти ряд переваг, адже у зв’язку із закриттям кордонів зріс попит на продукцію українського виробника. Крім того, люди почали споживати доступніші за ціною продукти, а саме овочі та фрукти, що ростуть в Україні. Тому аграрії вже зараз мають подумати як задовольнити попит і покращити врожайність своїх земельних угідь.

В умовах сьогодення існує багато способів покращити якість ґрунту, а відповідно і підвищити його врожайність. Одним з найпопулярніших є підживлення ґрунту міндобривами. Однак тут слід ретельно обирати якість міндобрива і враховувати кислотність ґрунтів, яка притаманна для Вашого регіону. Зараз українські виробники вже пропонують комплексні міндобрива для різних типів ґрунтів, до прикладу Нітроамофоска-М (8:20:25) від заводу мінеральних добрив Тетра-Агро (https://tetra-agro.com.ua/). Використання вітчизняних міндобрив значно спрощує роботу агросектору та дозволяє зекономити частину коштів, закуповуючи великий об’єм добрив одного виду. Адже у структурі виробничих витрат вартість мінеральних добрив складає від 20 до 45%, тому слід ретельно ставитись до вибору постачальників і шукати оптимального поєднання ціни та якості міндобрива.

Завдяки сприятливим кліматичним умовам весняна посівна 2020 розпочалася ще в березні. І тепер слід поквапитись, щоб вчасно провести повторне підживлення, оскільки волога в верхніх шарах ґрунтів досить швидко випаровується через вітряну та сонячну погоду. Нагадаємо, що вологість ґрунту впливає на ефективність дії міндобрива, тому слід уважно слідкувати за прогнозами зміни погодних умов.

Однак, посівна під час карантину ускладнюється проблемами з постачанням. Бо не всі господарства наперед запаслися добривами, насінням чи не підготували до польових робіт техніку. Тому, в умовах карантинних обмежень, краще шукати постачальників, які безпосередньо виробляють та забезпечують доставку своєї продукції до покупця. Це дасть змогу пришвидшити процес закупівлі та підтримати економіку країни.

На даному етапі, агросектор у більш вигідній ситуації у порівнянні з іншими галузями, оскільки для працівників, що працюють в полях, ризик зараження Коронавірусом – мінімальний.

Тож будемо сподіватись, що економічна криза стане поштовхом для розвитку агробізнесу в Україні й він стане гнучкішим та більш стресостійким. А для цього аграрії мають зробити правильні висновки та кооперуватись для продуктивної роботи аграрного сектору в цілому.

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
5 (голосів: 127)
Попередня новина: Советы при выборе авто ВАЗ
Наступна новина: Переваги дизайнерського ...

КОМЕНТАРІ