Крим: активісти і члени регіональних меджлісів отримують попередження від російської поліції

Крим: активісти і члени регіональних меджлісів отримують попередження від російської поліції

11.04.20 11:05 0 487
Співробітники російської поліції в анексованому Криму продовжують приносити «попередження про неприпустиміть порушення закону» кримським татарам. Серед них – члени регіональних меджлісів, повідомив 9 квітня на своїй Фейсбук-сторінці голова Меджлісу кримських татар Рефат Чубаров.

За його даними, 9 квітня російські поліцейські «здійснили обхід будинків» кримських татар у Судаку.

«В Судаку російські карателів обходять будинки кримських татар – активістів кримськотатарського національного руху, членів Судакського регіонального меджлісу», – написав Чубаров.

Читайте також: Росія: суд відклав засідання у справі проукраїнського активіста з Криму Олега Приходька?

Як він стверджує, російські силовики цікавилися намірами кримських татар брати участь у акції «Марш гідності», яку ініціював Меджліс.

Кримськотатарський активіст Наріман Джелял повідомив, що 9 квітня сім «попереджень про неприпустимість порушення закону» від російських поліцеських отримали також активісти в Радянському районі Криму. В докуметі міститься попередження російських силовиків «про неприпустимість протиправних дій 3 травня «Марш гідності», 18 травня «День депортації кримських татар» і 26 червня «День прапора кримськотатарського народу». В тому числі участь в незаконних масових заходах, мітингах, ходах, одиночних пікетах».

Про це повідомляє Радіо Свобода. http://www.radiosvoboda.org

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ