Як вибрати логістичну компанію?

Як вибрати логістичну компанію?

13.04.20 23:45 0 1647

Сьогодні на ринку вантажоперевезень працює безліч компаній — маленьких і великих, що належать індивідуальним підприємцям і великим холдингам відповідно. Як не помилитися у виборі, знайти надійного, швидкого і не дуже дорогого перевізника? Є кілька факторів, на які потрібно звернути увагу. Нумо їх розгляньмо. Ну а розповість нам про це співробітник "Першої Логістичної Компанії": https://1lk.com.ua/, яка надає повний комплекс послуг у сфері залізничних перевезень в Україні.

Наявність власного транспорту

Якщо у компанії у власності є достатня кількість машин, їй не потрібно звертатися до сторонніх організацій та робити поправку у своєму графіку доставки на їх розклад. В результаті вона може запропонувати коротші терміни перевезення. Затримки зведені до мінімуму. До того ж, ціна у такої фірми зазвичай нижча, тому що в неї не включається вартість оренди чужого транспорту.

Надійність транспортної компанії

Дізнайтеся, скільки років перевізник присутній на вітчизняному логістичному ринку (оптимально щоб він працював не менше 5 років). Знайти цю інформацію не складно — на сайті відповідальної великої компанії зазвичай викладена коротка історія її створення та розвитку.

У невеликих перевізників і так званих «приватників» - власників однієї єдиної машини — є свої плюси. Вони частіше йдуть на зустріч клієнту, адже вони дійсно зацікавлені в кожному клієнтові, який до них звертається. Великі компанії часто бувають неповороткими та бюрократичними в нестандартних ситуаціях.

Але, з іншого боку, такі гіганти можуть запропонувати набагато вигідніші умови перевезення. При наявності широкої мережі складів, розташованих по всій Україні, вони забезпечують:

  1. безперебійний графік роботи машин;
  2. зберігання вантажу на своєму терміналі;
  3. надійність транспортування;
  4. великий вибір додаткових послуг (пакування, вантажо-розвантажувальних робіт і т. п.).

У таких фірмах, як правило, працюють справжні професіонали своєї справи, які здатні підібрати оптимальний маршрут і цінову пропозицію для клієнта.

Можливість страхування

Сьогодні лідери ринку страхують всі вантажі без винятку на певну суму. Якщо ваш вантаж коштує більше, є сенс замовити додаткову страховку. У деяких компаніях ця послуга можлива тільки як додаткова опція, а є перевізники, які зовсім не страхують вантажі. Замовляючи страховку, уточніть, наскільки детально описана послуга в договорі, і що саме страхується — тільки вантаж або відповідальність перевізника в тому числі.

Вартість послуг

Не прагніть вибрати найдешевший варіант з можливих, він може виявитися найбільш ризикованим. При розрахунку вартості недостатньо дізнатися ціну за 1 кілограм або 1 кілометр. Опишіть свій вантаж максимально докладно менеджеру компанії, назвіть його габарити, всі побажання з перевезення, починаючи від бажаного часу забору, якщо, звичайно, потрібна доставка від адреси, закінчуючи потребами в зберіганні на складі в місті одержувача. У різних фірм існують свої націнки та знижки, деякі послуги в одній компанії коштують великих грошей, в іншій абсолютно безкоштовні.

З урахуванням всіх нюансів різниця у вартості доставки різними перевізниками може становити десятки тисяч гривень. Не забудьте уточнити, чи можливий в потрібному напрямку інший варіант доставки, наприклад, залізницею або літаком. Відправляючи вантаж залізницею, іноді можна суттєво заощадити, в той час як відправка літаком буде набагато дорожчою, але при цьому значно швидшою.

Не забувайте, що додаткові послуги, які на вашу думку повинні входити у вартість, можуть коштувати значних грошей. Наприклад, замовлення доставки до дверей не у всіх компаніях означає, що вантаж піднімуть на ваш поверх. Послуги вантажників, в залежності від адреси, можуть виявитися дорожчими вартості перевезення і вантажу разом узятих.

Оформлення та інформативність сайту компанії

Надійні, перевірені транспортники прагнуть:

  • розповісти про себе та своїх партнерів;
  • в простій і зрозумілій формі надати максимум інформації про ціноутворення, документацію та умови перевезення.

Висновки

Беручи до уваги наведену вище інформацію, ви зможете зробити правильний вибір і довірити свій вантаж дійсно надійній та відповідальній логістичній компанії.

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
5 (голосів: 127)
Попередня новина: Компрессионные чулки и ...
Наступна новина: Перевага технології ...

КОМЕНТАРІ