Командир НАТО в Афганістані зустрівся з талібами,щоб обговорити «скорочення насильства»

Командир НАТО в Афганістані зустрівся з талібами,щоб обговорити «скорочення насильства»

14.04.20 08:59 0 628
Командир місії НАТО в Афганістані, американський генерал Остін Міллер провів зустріч із представниками політичного офісу екстремістського угруповання «Талібан» в столиці Катару Досі, щоб обговорити скорочення насильства. Про це повідомив реник військового контингенту США в країні Сонні Леґґет.

За словами Леґґета, зустріч Міллера з «окремими лідерами «Талібану» відбулася увечері 10 квітня і стосувалася «потреби в скороченні насильства».

Читайте також: США відкидають звинувачення «Талібану» в порушенні мирної угоди?

Подальших деталей щодо зустрічі речник не надав, зазначивши лише, що вона відбулася в рамках «військового каналу зв'язку», який утворився після підписання мирної угоди між США і талібами в лютому 2020 році.?

Речник офісу «Талібану» в Досі Сухейль Шагін заявив 11 квітня, що члени угруповання під час зустрічі попросили американських військових не атакувати зони, де немає бойових дій.

Напередодні «Талібан» оприлюднив відео будинку в провінції Бадахшан, який, як стверджують в угрупованні, бомбардували військові США. Автентичність відео наразі не підтверджена.

Натомість уряд Афганістану звинувачує талібів у нападах, зокрема у викраденні та вбивстві п'ятьох співробітників державного банку 10 квітня.

Читайте також: По найбільшій військовій базі США в Афганістані випущено кілька ракет, даних про жертви немає?

Того ж дня внаслідок нападу в провінції Кандагар загинули троє цивільних, двоє були поранені. Губернатор провінції звинуватив у нападі «Талібан».

29 лютого Сполучені Штати підписали історичну угоду з талібами, що може привести до виведення всіх іноземних військ з Афганістану і припинення 18-річного конфлікту в країні. Однак мирні переговори всередині самої країни наразі не досягли результатів.

Про це повідомляє Радіо Свобода. http://www.radiosvoboda.org

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: За добу на фронті – 15 ...
Наступна новина: Афганістан: представник США ...

КОМЕНТАРІ