Представники країн G20 завершили переговори без угоди про скорочення видобутку нафти

Представники країн G20 завершили переговори без угоди про скорочення видобутку нафти

14.04.20 09:30 0 1171
Міністери енергетики держав «Групи 20» завершили раунд переговорів заявою про підтримку заходів, спрямованих на стабілізацію ринку. Про це йдеться в заяві G20 за результатами зустрічі, яка з'явилася 11 квітня.

Водночас заява не містить згадок про конкретну угоду щодо скорочення видобутку нафти.

«Ми зобов'язуємося вжити всіх необхідних та негайних заходів, аби забезпечити стабільність ринку енергетики», – заявили представники урядів G20.

Читайте також: Угода ОПЕК+ не виправдала сподівань, ціна нафти різко впала?

Міністри також обіцяють зробити все необхідне, щоб енергетичний сектор допомагав світові подолати наслідки коронавірусної пандемії і сприяв «подальшому глобальному відновленню». Однак про скорочення виробництва у заяві не йдеться.

Напередодні представники Організації країн-експортерів нафти (ОПЕК) і партнерів картелю після дев'яти годин переговорів попередньо погодили угоду, за якою видобуток планують скоротити на 10 мільйонів барелей на добу в травні і червні.

Такий крок має на меті стабілізувати ринок, що постраждав через кризу довкола пандемії коронавірусу.

Читайте також: Вихід «Роснєфті» з Венесуели: продаж активів чи підставна гра для уникнення санкцій??

Очікувалося, що зустріч «Групи 20» долучить до цієї угоди країни, які не входять до ОПЕК, в тому числі Мексику, США та Канаду.

Однак Сполучені Штати неохоче погоджуються брати участь у зниженні видобутку для підвищення цін. Вашингтон заявив, що виробництво в США вже падає через низькі ціни.

Через коронавірус глобальний попит на нафту впав на приблизно 20 мільйонів барелей на день, або на одну п'яту. Ціни на нафту впали до майже 20-річного мінімуму. Різке скорочення цін загрожує банкрутством американським компаніям, які виробляють більш дорогу нафту.

Про це повідомляє Радіо Свобода. http://www.radiosvoboda.org

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Протягом доби бойовики ...
Наступна новина: ОПЕК+ погодилася скоротити ...

КОМЕНТАРІ