Рятувальники фіксують 700-800 пожеж в екосистемах щодня – голова ДСНС

Рятувальники фіксують 700-800 пожеж в екосистемах щодня – голова ДСНС

14.04.20 09:58 0 1596
Державна служба з надзвичайних ситуацій виявляє по 700-800 пожеж щодня, заявив голова відомства Микола Чечоткін. Ці його слова в ефірі програми «Свобода слова» цитує пресслужба ДСНС.

Чечоткін звернув увагу на те, що зима видалася безсніжною, і зазначив, що до початку пожежонебезпечного періоду лишається не більше місяця. При цьому вже зараз кількість пожеж в екосистемах за день може сягати 1 200 випадків.

За словами голови ДСНС, протягом останнього тижня рятувальники мали справу з масштабними лісовими пожежами в Житомирській та Чернігівській областях. Всього за тиждень здійснено 280 вильотів пожежної аівації, яка скинула майже півтори тисячі тонн води.

Читайте також: Палити траву небезпечно для життя, але не для кишені: що відомо про масові пожежі?

«Наразі продовжується гасіння пожежі в Чорнобильській зоні. Двічі на день ми проводимо заміри радіації. І на сьогоднішній день ці показники не перевищують допустимі значення. Однак у Чорнобильській зоні є окремі ділянки, де відмічається перевищення радіаційного фону. Це проходить там, де якраз вирує пожежа. Тому, при гасінні цієї пожежі, ми вимушені часто міняти особовий склад. Десь раз на добу», – цитують Чечоткіна у пресслужбі ДСНС.

Про це повідомляє Радіо Свобода. http://www.radiosvoboda.org

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: Чехія подовжила ...

КОМЕНТАРІ