ДБР завершило досудове розслідування щодо двох експосадовців МВС у справі про розгін Майдану

ДБР завершило досудове розслідування щодо двох експосадовців МВС у справі про розгін Майдану

14.04.20 08:22 0 574
Слідчі Державного бюро розслідувань завершили досудове розслідування кримінальних проваджень щодо ексзаступника начальника управління громадської безпеки Головного управління МВС та начальника відділу забезпечення масових заходів цього управління в Києві, повідомляє бюро 11 квітня.

Слідчі Управління ДБР з розслідування злочинів, вчинених у зв'язку з масовими протестами 2013-2014 років, підозрюють колишніх посадовців столичного управління МВС у незаконному перешкоджанні мирним зборам громадян під час Революції гідності.

Читайте також: «Антимайдан у дії»? Як реагують на обшуки ДБР у Тетяни Чорновол

«Слідством встановлено, що 30 листопада 2013 року підозрювані, з метою виконання злочинного наказу, організували та забезпечили незаконне перешкоджання проведенню зборів громадян. Унаслідок їх дій співробітники полку міліції особливого призначення «Беркут» та військовослужбовці внутрішніх військ МВС України витіснили близько 300 учасників мітингу від Монументу Незалежності та пам'ятника засновникам Києва у напрямках вулиць Інститутська, Архітектора Городецького та Хрещатик», – йдеться в повідомленні.?

Як додають у ДБР, зараз адвокати підозрюваних ознайомлюються з матеріалами справ. Потім обвинувальний акт передадуть до суду.

В разі доведення провини фігуранти справ можуть бути засуджені до виправних робіт, арешту, умовного або реального ув'язнення на термін до п'яти років.

20 березня слідчі Державного бюро розслідувань повідомили про підозру колишньому заступнику начальника Головного управління Міністерства внутрішніх справ у Києві у незаконному перешкоджанні мирному зібранню 30 листопада 2013 року. ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: Справи Майдану: підозру повідомили працівнику Нацполіції

Про це повідомляє Радіо Свобода. http://www.radiosvoboda.org

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: Тернопільська лікарня ...

КОМЕНТАРІ