Перевага технології холодного ресайклінгу

Перевага технології холодного ресайклінгу

14.04.20 00:09 0 3990

Попри сформовані труднощі в економіці багатьох країн важливою проблемою залишається дорожнє будівництво. У зв'язку зі збільшенням росту інтенсивності руху автомобілів, зросла роль автомобільних перевезень і виникла необхідність в поліпшенні транспортно-експлуатаційних показників існуючих автомобільних доріг.

Оскільки в процесі експлуатації при зростанні інтенсивності та вантажопідйомності транспортних засобів несуча здатність дорожнього одягу різко падає, виникає необхідність в застосуванні нових сучасних технологій будівництва, застосування та впровадження прогресивних методів управління та впровадження нової високопродуктивної техніки.

На даний момент найкращим способом підвищення несучої здатності дорожніх покриттів є технологія холодного ресайклінгу. Нумо розберімося що це таке. Ну а розповість нам про це співробітник ГК "АВТОСТРАДА": https://autostrada.com.ua/, що безпосередньо займається капітальним ремонтом доріг будь-якої складності.

Холодний ресайклінг: що це таке?

Холодний ресайклінг — це зміцнення ґрунтів, кам'яних матеріалів і асфальтобетонного брухту різними в'яжучими шляхом попереднього фрезерування та змішування на дорозі.

Розглянемо переваги технології холодного ресайклінгу:

  • Забруднення навколишнього середовища зводиться до мінімуму завдяки повному використанню матеріалу отриманого внаслідок фрезерування старого покриття.
  • Відсутність необхідності обладнання майданчиків для відвалів і складування будівельних матеріалів.
  • Зниження обсягу привізних матеріалів.
  • Поліпшення якості перероблюваного шару внаслідок послідовного змішування отриманих на місці матеріалів завдяки високоточній мікропроцесорній системі управління.
  • Отримання структурної цілісності дорожнього покриття більшої товщини на відміну від стандартної конструкції дорожнього покриття.
  • Можливість збереження цілісності ґрунту робочого шару внаслідок малого тиску на ґрунт ресайклера (на пневмошинах) що сприяє відсутності деформацій в ґрунті.
  • Значне зменшення тривалості дорожньо-будівельних робіт. Це обумовлено високою продуктивністю комплексу машин застосовуються при ресайклінгу.

Беручи до уваги перераховані вище переваги можна зробити висновок що холодний ресайклінг є найбільш ефективною технологією для відновлення дорожнього покриття, а також знижує матеріальні витрати та витрати часу на будівництво.

Важливими критеріями є оцінка стану старого дорожнього покриття. До них відносяться:

  1. Візуальна оцінка стану дорожнього покриття.
  2. Відбір кернів і зразків для лабораторних випробувань.
  3. Вимірювання поздовжнього прогину.

Дуже важливими є випробування для підбору оптимального складу суміші. Бажано щоб матеріал був якомога ближче до матеріалу отриманого в процесі ресайклінгу, а також був вибраний оптимальний стабілізатор що буде впливати на отримання необхідних технічних характеристик дорожнього покриття в процесі ресайклінгу.

Термін служби дорожнього покриття є найбільш важливою характеристикою яка в основному залежить від якості матеріалу та товщини готового переробленого шару. Це ключові параметри для прогнозування терміну служби відновленого дорожнього покриття. Тому перед початком робіт дуже важливо правильно проаналізувати кроки та операції які будуть виконані в процесі ресайклінгу.

До підготовчих робіт попереднім виконання робіт відносяться:

  • Усунення перешкод (люки, дощоприймальні колодязі).
  • Облаштування нових водовідвідних споруд і додаткового дренажного обладнання.
  • Попереднє фрезерування для вирівнювання поверхні та отримання потрібного профілю.
  • Заготівля та розподіл нового матеріалу за існуючим дорожньому покриттю.

Перед початком виконання ресайклінгу слід виконати деякі контрольні випробування:

  1. Перевірка глибини проходу по обидва боки ресайклера.
  2. Точність руху ресайклера з дотриманням необхідної ширини перекриття.
  3. Рівень вологості обробленого матеріалу.

Висновки

Технологія холодного ресайклінгу показала себе як перспективний напрямок при ремонті дорожніх покриттів. При правильному підборі матеріалів, дотриманні технології ресайклінгу термін служби такого покриття збільшується в кілька разів.

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
5 (голосів: 127)
Попередня новина: Як вибрати логістичну ...
Наступна новина: Благодійний фонд: основні ...

КОМЕНТАРІ