Благодійний фонд: основні переваги

Благодійний фонд: основні переваги

14.04.20 01:17 0 4231

Благодійним фондом називають незалежну юридичну особу, яка самостійно розпоряджається переданими їй пожертвами. Грошові кошти фонд отримує від засновників чи інших осіб, а витрачає їх на благодійність. Як правило, благодійна діяльність, в більшості цивілізованих країн, отримує підтримку від уряду. Ті особи, які роблять перерахування в благодійні фонди, отримують досить відчутні податкові пільги.

Звернемо увагу, що пожертвування на благодійність не можна розглядати, як інструмент, що дозволяє обійти сплату податків або захистити власний капітал. Той час, коли це було можливо зробити, в Україні давно минув. Також дуже важливо й те, що саме фонд може максимально правильно та ефективно спрямувати зібрані ним пожертви в потрібному напрямку. Далі, ми розглянемо основні переваги подібних організацій.

Ключові переваги благодійного фонду:

  • Систематизація благодійної допомоги. Найбільшою проблемою, у людей, які прийняли рішення зайнятися благодійністю, стає хаотичне надходження запитів і прохань на отримання матеріальної підтримки. Коли ж відкривається благодійний фонд, то він чітко прописує у своєму статуті види своєї діяльності. Він чітко визначає правила та умови, за якими буде видаватися матеріальна чи юридична допомога.
  • Хороший контакт з громадськістю. Для того, щоб компанія швидко отримала гарну репутацію, вона створює благодійний фонд, який буде виконувати свою власну благодійну місію і показувати громадськості, що дана компанія шанує моральні принципи. А це відразу підвищує довіру до неї та робить компанію більш популярною.
  • Планування благодійної допомоги на майбутнє. Всі правила, за якими веде свою діяльність благодійний фонд, прописуються в його статуті, вони розраховані на багато років вперед. З цього випливає, що фонд може чітко планувати, в який час йому витрачати накопичені грошові пожертвування.
  • Строгий контроль того, як використовуються пожертвувані гроші. Якщо робити разову благодійну допомогу, то тоді не буде можливості здійснити контроль за тим, куди пішли «благодійні гроші». А фонд, не тільки видає допомогу по прописаних в його статуті правилами, але й повністю контролює те, куди потім витрачаються виділені кошти.
  • Можливість залучити додаткове фінансування. Закон дозволяє залучати благодійним фондам додаткове фінансування. Вони мають право подавати заявки на участь в міжнародних проектах, що дозволяє залучити ще й засоби із закордону.
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
5 (голосів: 127)
Попередня новина: Перевага технології ...
Наступна новина: Долар втратив 16 копійок – ...

КОМЕНТАРІ