Прокуратурою розпочато кримінальне провадження за фактом розтрати понад 3 млн. грн. коштів службовими особами комунального підприємства РОВКП ВКГ «Рівнеоблводоканал»

Прокуратурою розпочато кримінальне провадження за фактом розтрати понад 3 млн. грн. коштів службовими особами комунального підприємства РОВКП ВКГ «Рівнеоблводоканал»

17.04.20 11:09 0 520
Прокуратурою Рівненської області за результатами опрацювання матеріалів перевірки Управління Західного офісу Держаудитслужби в Рівненській області встановлено, що службові особи комунального підприємства РОВКП ВКГ «Рівнеоблводоканал» упродовж 2016-2019 років, при наявності в його штаті юридичного відділу у складі до 6 працівників, на договірній основі залучали до надання юридичних, інформаційних та консультативних послуг сторонніх спеціалістів в галузі права.

Як наслідок, вказаним спеціалістам сплачено кошти згідно укладених договорів на загальну суму понад 3 млн. грн. за роботу, виконання якої в більшості відноситься до компетенції працівників юридичного відділу комунального підприємства. Зазначені обставини свідчать про можливе нераціональне використання коштів суб'єкта господарювання та їх розтрату з використанням службового становища.

За цим фактом прокуратурою області 16.04.2020 розпочато досудове розслідування у кримінальному провадженні за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 5 ст. 191 КК України (розтрата коштів, які перебували у відданні службової особи, вчинена в особливо великих розмірах).

Проведення досудового розслідування у кримінальному провадженні доручено здійснювати слідчому управлінню ГУНП в Рівненській області.

Довідково: за вчинення вказаного злочину передбачене покарання у виді позбавлення волі на строк від 7 до 12 років з конфіскацією майна та позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років.
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: ВМС США заявили про ...
Наступна новина: У Львові розвозять ...

КОМЕНТАРІ