У Рівненській області громадяни будьте обережними,купуючи та продаючи товари через мережу Інтернет

У Рівненській області громадяни будьте обережними,купуючи та продаючи товари через мережу Інтернет

17.04.20 11:33 0 514
Зі встановленням в Україні карантину зросла кількість шахрайств, пов'язаних із купівлею та продажем товарів через мережу Інтернет.

Чи не щодня жителі Рівненщини стають жертвами шахраїв, які продають неіснуючі товари, вимагаючи за них передоплату.

Особливою популярністю навесні користується сільськогосподарська техніка – й жертви ошуканців, спокусившись на низьку ціну та яскраві фотографії, перераховують гроші на вказані ними рахунки.

Звісно, після отримання коштів, шахраї більше на зв'язок із покупцями товару не виходять.

Прокуратура вкотре звертається до краян з проханням бути уважними та обережними, купуючи та продаючи товари в Інтернеті, виважено підходити до прийняття пропозиції про здійснення передоплати за товар або послугу шляхом перерахунку безготівкових коштів.

Слід зауважити, що у злочинців немає єдиної схеми, вони щоразу вигадують нові види махінацій.

Упродовж трьох місяців поточного року обліковано 431 кримінальне правопорушення цієї категорії, з них 58 або 13,5 відсотків від загальної кількості облікованих стосуються шахрайського заволодіння коштами громадян за придбання товарів домашнього вжитку, побутової та сільськогосподарської техніки за повідомленнями на сервісі «OLX».

Крім того, в період пандемії коронавірусу громадяни часто стають жертвами шахраїв, які продають неіснуючі захисні маски, антисептики та медичні товари.

Так, двоє мешканців міста Рівне перерахували шахраям з метою придбання одноразових медичних масок через мережу "ОЛХ" грошові кошти понад 2 та 8 тисяч гривень, так і не отримавши товару.

За процесуального керівництва органів прокуратури області слідчими поліції за три місяці цього року до суду скеровано 48 кримінальних проваджень щодо 122 кримінальних правопорушень, передбачених ст. 190 КК України (шахрайство, тобто заволодіння чужим майном або придбання права на майно шляхом обману чи зловживання довірою).

Про факти вчинення таких злочинів необхідно повідомляти органи поліції письмово або по телефону на лінію «102».

Будьте пильними і перевіряйте достовірність отриманої по телефону та у мережі Інтернет інформації, перед тим як сплатити кошти.
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Дефіциту продовольчих ...
Наступна новина: На Тернопіллі ...

КОМЕНТАРІ