Великдень дома: очільник Тернопільщини закликає краян дотримуватися посилених карантинних заходів

Великдень дома: очільник Тернопільщини закликає краян дотримуватися посилених карантинних заходів

17.04.20 12:24 0 529
Щоб після Великодніх свят не відбулося різкого спалаху захворювання на COVID-19, необхідно значно посилити карантинні заходи. Про це наголосив голова Тернопільської облдержадміністрації Володимир Труш під час засідання оперативного штабу, яке відбулося 16 квітня.

Комісія прийняла важливе рішення для кожного жителя області й всього Тернопілля загалом — запровадити обмежувальні заходи з 13.00 год. 18 квітня по 6.00 год. 21 квітня включно.

«Це не комендантська година, а посилення карантинних умов. Для того, щоб запобігти поширенню небезпечної коронавірусної інфекції, ми настійливо рекомендуємо людям святкувати Пасху вдома. Понеділок — офіційний державний вихідний, погода сприятиме бажанню людей вийти на вулицю. Проте кожному з нас варто усвідомити: якщо ми залишимося дома, уникнемо ризиків стрімкого поширення COVID-19 серед населення, — підкреслив Володимир Труш. — Правоохоронні органи, мери міст та керівники органів місцевого самоврядування повинні максимально долучитися до організації даного процесу».

Як повідомив начальник головного управління Національної поліції в Тернопільській області Олександр Богомол, в області вже тривалий час поліція переведена на посилений варіант несення служби.

«Правоохоронці готові до забезпечення правопорядку на Великодні свята. Щоб мінімізувати загрозу поширення коронавірусу, будуть облаштовані додаткові контрольно-пропускні пости для обмеження руху транспортних засобів», — зазначив Олександр Богомол.

Інше важливе питання, що було на порядку денному — забезпечення належної дезінфекції Почаївської Лаври, де зафіксовані випадки захворювання на COVID-19.

Актуальним залишається й проведення поминальних днів, які супроводжуються масовими відвідуваннями кладовищ.

«Більшість конфесій області прийняли рішення перенести поминальні дні на Зелені свята або період, коли закінчиться карантин. Відтак рекомендують це своїм прихожанам», — зазначив начальник управління внутрішньої політики, релігій та національностей ТОДА Ігор Кульчицький.

Про це повідомили у Тернопільській облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Тернопільські депутати ...
Наступна новина: Катастрофа літака МАУ: ...

КОМЕНТАРІ