Ремонт автомобільних турбін

Ремонт автомобільних турбін

17.04.20 20:01 0 2421

Незалежно від марки та виробника машин, багато сучасних моделей авто оснащуються турбінами прямо на заводах. Це обумовлено тим, що турбокомпресори здатні забезпечувати додаткову потужність двигуна, при цьому не збільшуючи розміри та обороти силової установки. Відзначимо, що турбокомпресор є досить складною і комплексною деталлю, що складається з багатьох частин. Водночас, турбіну та її деталі, незалежно від поломки, практично завжди можна відремонтувати звернувшись в компанію turbotechnic.com.ua/remont.html.

Що таке турбіна та турбокомпресор?

Турбокомпресор являє собою спеціальний комплексний пристрій, який збільшує силу тиску у впускний камері, за рахунок використання вихлопних газів. Турбіна — це одна з основних деталей турбокомпресора. Також турбіною звикли називати весь пристрій, тому під терміном «турбіна» часто мають на увазі саме турбокомпресор.

Будова турбіни

Для того, щоб зрозуміти принцип роботи турбокомпресора, необхідно спершу ознайомиться з його будовою. Сучасні турбокомпресори складаються з наступних елементів:

  • тіла турбіни (равликоподібної деталі, всередині якої розміщені лопаті);
  • актуатора (він відповідає за швидкість обертів);
  • інтеркулера (охолоджувальної системи);
  • спеціального колектора;
  • складної системи клапанів;
  • валу, що передає обороти на компресор.

Принцип роботи турбіни

Принцип роботи турбокомпресора заснований на силі вихлопних газів, що потрапляють в колектор, з якого вони йдуть в тіло турбіни, де гази розкручують лопаті пристрою. Розкручені лопаті, у свою чергу, передають обороти на компресор за допомогою валу. В цей час компресор створює сильний тиск повітря, який надходить в камери згоряння всередині двигуна. Таким чином силова установка отримує збільшену дозу суміші палива та повітря, що в результаті значно збільшує потужність двигуна. Пристрої на зразок актуатора та інтеркулера несуть допоміжну функцію, на зразок відведення зайвих вихлопних газів від турбіни та системи охолодження відповідно.

Несправності турбокомпресора

Турбокомпресори можуть легко прийти в несправність, а їх ремонт — це досить складна операція, яка вимагає спеціального обладнання та досвідчених майстрів. Якщо у Вас з'явилися підозри, що з турбіною авто щось не так, рекомендуємо звернутися до фахівців, які швидко визначать причину поломки, а також проведуть якісний ремонт деталі.

Найпоширеніші причини поломок турбін

Через свої конструктивні особливості, турбокомпресори виходять з ладу з наступних причин:

  1. Недостатня кількість змащувальних матеріалів. Брак масла швидко призводить рухомі деталі турбокомпресора в непридатність, оскільки вони починають дуже швидко зношуватися. Крім цього, при нестачі масла температура всередині системи може сильно зростати, що також негативно позначається на деталях турбіни.
  2. Використання неякісного або забрудненого масла. Змащуючий матеріал, в якому присутня дрібна або велика фракція, швидко призводить деталі турбіни в непридатність. Це обумовлено тим, що подібний бруд грає роль абразиву, який точить деталі. Також велике сміття, потрапивши всередину турбокомпресора може просто заклинити пристрій.
  3. Знос через сильні перевантажень. Тривале використання турбіни при сильних навантаженнях, може викликати перегрів або дуже швидкий знос основних елементів турбокомпресора. Зношені деталі, що працюють в дуже гарячому середовищі — прямий шлях до швидкої поломки турбіни.

Крім перерахованих вище несправностей, турбіни можуть виходити з ладу за багатьма іншими чинниками. Це може бути банальне вироблення ресурсу пристрою і навіть потрапляння крупного сміття у внутрішню частину турбокомпресора. Якщо з Вашим авто трапилася подібна поломка або Ви не можете визначити причину несправності турбіни, рекомендуємо провести ремонт турбін в компанії Turbotechnic, де професійні майстри швидко дізнаються причину несправності та проведуть якісний ремонт на висококласному обладнанні.

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
5 (голосів: 127)
Наступна новина: Розгін процесора та ...

КОМЕНТАРІ