Розгін процесора та відеокарти: плюси та мінуси

Розгін процесора та відеокарти: плюси та мінуси

18.04.20 00:20 0 4517

У сучасному світі комп'ютери вдосконалюються з кожним днем все швидше і швидше. І якщо ви купили новий системний блок або ноутбук, то через деякий час вже починаєте відчувати брак потужності. Деякі роблять апгрейт комп'ютера, тобто змінюють компоненти на нові та більш досконалі, а деякі замислюються про розгін свого ПК. Далі, ми розберемося в деяких тонкощах цієї операції. Ну а розповість нам про це адміністратор сайту https://rocketcrypto.info/overdriventool-tool-for-amd-gpus/, на якому безпосередньо можна завантажити утиліту OverdriveNTool 0.2.8, яка використовується для розгону графічних процесорів AMD.

розгін пк

Розгін процесора: що потрібно знати?

Центральний процесор — це одна з головних складових комп'ютера, він виконує обчислювальні операції комп'ютера, тому його називають іноді "мозком комп'ютера". Однією з основних його характеристик є тактова частота і від неї залежить продуктивність системи. Коли роблять розгін, то зазвичай збільшують тактову частоту процесора, коефіцієнт множення і напругу живлення. Якщо дозволяє материнська плата, то розганяють його через БІОС, але є й ті хто робить це програмним методів у Windows.

Плюси розгону процесора:

  • Продуктивність обчислювальних операцій системи підвищується, з цієї причини зменшується час завантаження операційної системи та програмного забезпечення. Як результат головний плюс — це підвищення швидкодії роботи комп'ютера.

Мінуси розгону процесора:

  • Основні параметри процесора розраховані на довгу та безперебійну роботу, тому при зміні їх є ймовірність згоряння ядер процесора. А таку поломку вам навіть професіонали в ремонті комп'ютерів не зможуть полагодити.
  • При неправильному збільшенні частоти або зміні множника, продуктивність системи погіршуються.
  • Є ймовірність збоїв, пов'язаних з обчислювальними операціями.
  • "Глюки" у роботі операційної системи або апаратної частини (дуже часто при неправильному розгоні починає відключатися жорсткий диск).
  • Найчастіше при "маніакальному" розгоні обнуляється BIOS.
  • Загальна нестабільність роботи комп'ютера.

Розгін відеокарти: що потрібно знати?

Відеокарта — це процесор для обробки відео інформації в комп'ютері. Вона відповідає за виведення графіки на монітор або проектор, а так само за побудову графічних моделей та об'єктів в іграх та інших програмах. При розгоні відеокарти зазвичай змінюють частоти графічного процесора та оперативної пам'яті відеокарти. Для розгону використовують спеціальні програми або драйвери в операційній системі.

Плюси розгону відеокарти:

  • Покращення якості зображення, яке виводиться на екран.
  • Збільшення швидкості обробки та виведення зображення, відповідно ігри або програми працюють швидше.

Мінуси розгону відеокарти:

  • Так само як і з процесором є шанс згоряння відеокарти.
  • При обробці та виведення 3D моделей можуть з'являтися помилки.
  • Якщо перевищити максимально допустиму частоту відеочипа, то на екрані з'явиться не зображення, а поперечні смуги.
  • Якщо в комп'ютері стоїть досить потужна відеокарта, то швидше за все різниці ви не відчуєте.

Висновки

Загалом, більше в комп'ютері нічого розігнати не можна, і якщо після таких операцій потужності все одно замало, то вам допоможе тільки апгрейд.

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
5 (голосів: 127)
Наступна новина: Как выбрать мувинговую ...

КОМЕНТАРІ