Радник Зеленського розповів про ставлення влади до співпраці з МВФ

Радник Зеленського розповів про ставлення влади до співпраці з МВФ

22.04.20 09:12 0 619
Радник президента України Володимира Зеленського з питань економіки Олег Устенко розповів про ставлення влади до очікуваної співпраці з Міжнародним валютним фондом.

У перебігу «вебінару» з представниками українського бізнесу, про який повідомила Банкова, Устенко наголосив, що нині також надзвичайно важливо розпочати нову програму з Міжнародним валютним фондом.

«Нова програма з МВФ допоможе країні частково покрити дефіцит держбюджету та розблокує можливість виходу на зовнішні ринки запозичення капіталу», – заявив він.

При цьому, за його словами, в умовах світової економічної кризи і карантинних заходів українська держава постала перед необхідністю негайно серйозно переглянути держбюджет. Без цього, сказав він, його дефіцит сягнув би 12% від ВВП.

«Високий відсоток дефіциту в умовах виходу капіталу з країн з ринками, що розвиваються, до яких належить Україна, не підлягає фінансуванню та фондуванню. Владі вдалося скоротити його, щоб запобігти ризикам стрімкого розкручування інфляції. Завдяки внесеним змінам у бюджет дефіцит буде значно меншим», – сказав Олег Устенко.

Він і раніше заявляв, що, якби за нинішніх умов не відбувся перегляд державного бюджету, то настало б збільшення дефіциту бюджету більш ніж на 12% від ВВП, і це робило б повністю неможливим фондування (залучення коштів, зокрема за рахунок позик – ред.) цього дефіциту ані на зовнішньому, ані на внутрішньому ринках. ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: Бюджет під час пандемії: що змінилося для України

Про це повідомляє Радіо Свобода. http://www.radiosvoboda.org

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Росії кількість ...
Наступна новина: На Тернопіллі в`їзд ...

КОМЕНТАРІ