Газонокосарка: як вибрати?

Газонокосарка: як вибрати?

22.04.20 19:40 0 2305

Газонокосарка — це обладнання для скошування трави, призначене для роботи на рівних територіях практично будь-якого розміру (за винятком зовсім невеликих). Далі, ми розглянемо їх основні різновиди. Ну а розповість нам про це співробітник інтернет магазину mirmark.com.ua, в якому їх безпосередньо можна придбати в Україні.

Механічні газонокосарки

Це самий легкий і простий у використанні тип косарок, що вимагає мінімального обслуговування і невеликих затрат на придбання. Принцип роботи механічних газонокосарок простий: при її русі від коліс через систему шестерень приводиться в обертання барабан з ріжучими лезами. Обертання барабана відбувається відносно статичного ножа, завдяки якому відбувається захоплення трави. Добре функціонуючий барабанний механізм дає відмінну якість скошування. Завдяки малій вазі та хорошій маневреності, механічні газонокосарки найкращим чином підходять для невеликих галявин.

Однак використання механічних газонокосарок має низку суттєвих обмежень:

  • Ширина косіння механічних газонокосарок невелика, внаслідок чого використання даного типу техніки на великих за площею територіях фізично важко.
  • Механічні косарки, спроектовані спочатку як інструмент для невеликих декоративних газонів, не здатні викошувати високу траву.
  • Ножі барабана повинні бути завжди добре заточені, в іншому випадку ріжучий механізм намотує і приминає, а не скошує траву.

Електричні газонокосарки (електрокоси)

Це пристрої, основою яких є електромотор. Вони є більш потужними у порівнянні з механічними аналогами, що робить їх придатними для використання на ділянках невеликого та середнього розмірів. Електрокоси укомплектовані шнуром, через який відбувається підключення до електромережі.Вони дешевші за бензинові аналоги, не потребують заправки паливом та періодичного технічного обслуговування. Крім того, вони характеризуються простотою експлуатації та низьким рівнем шуму.

До недоліків електрокос можна віднести наступні моменти:

  • Вони вимагають обов'язкової присутності поблизу постійного джерела живлення, без якого їх просто не можна експлуатувати.
  • Довгі електрокабелі, якими забезпечені електричні косарки, іноді заважають скошуванню трави, ускладнюючи, таким чином, робочий процес.
  • Під час косіння у вологих умовах, а також при пошкодженні мережного шнура ножем газонокосарки існує невелика ймовірність ураження оператора електричним струмом.
  • Вони менш потужні в порівнянні з бензиновими аналогами.

Газонокосарки з акумулятором

Вони, по суті, є різновидом електричних газонокосарок, однак володіють при цьому однією серйозною відмінністю — відсутністю електрокабеля (електропроводу), тому що працюють від акумулятора. Цей тип газонокосарок більш маневровий в порівнянні з електрокосами, проте важчий та дорожчий.

Бензинові газонокосарки

Це найбільш потужні з усіх типів косарок. В основі конструкції бензинової газонокосарки лежить двигун внутрішнього згоряння (зазвичай чотиритактний), від якого відбувається відбір потужності на периферичні механізми. Для роботи бензокосарки не потрібна електрика, завдяки чому вони можуть вільно переміщатися, що робить їх придатними для використання навіть на великих за площею ділянках. Бензинові газонокосарки мають безліч функцій та несуть в собі передові конструкторські розробки виробників садової техніки. Володіючи великою потужністю, бензокосарки здатні впоратися з густою та довгою травою. Крім того, бензинові косарки мають найбільшу ширину скошування, за рахунок чого кількість проходів косіння істотно скорочується і, відповідно, зменшується час косіння.

Володіючи істотними плюсами, бензинові газонокосарки мають і ряд недоліків:

  • Бензинові газонокосарки більш важкі та менш маневрені в порівнянні з механічними, електричними та акумуляторними косарками.
  • Такі газонокосарки найменш екологічні.
  • В силу складної конструкції бензокосарки вимагають планового технічного огляду з періодичною заміною витратних матеріалів: свічка, повітряний фільтр, масло.
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
5 (голосів: 127)

КОМЕНТАРІ