Впродовж тижня у Тернополі триватиме онлайн-проєкт з відкритих даних «Open Data Campus»

Впродовж тижня у Тернополі триватиме онлайн-проєкт з відкритих даних «Open Data Campus»

23.04.20 09:08 0 666
В зв’язку із запровадженням карантину, вперше програма навчання роботи з відкритими даними Open Data Campus відбувається онлайн. Триватиме навчання до 26 квітня, і впродовж усього тижня учасники працюватимуть з відкритими даними Тернополя.

Загалом на захід зареєструвалися більше 40 учасників – студентів, представників ОТГ, бізнесу, громадського сектору з різних міст, які разом із досвідченими спікерами та менторами працюватимуть над створенням на основі відкритих даних корисних сервісів, проектів, які зроблять життя мешканців ще більш комфортним.

«Розвиток відкритих даних є одним із пріоритетів у роботі Тернопільської міської ради. Це є основою для кращої співпраці між органами державної влади будь-якого рівня і громадянами. Водночас, це додатковий показник для інвесторів, а для мешканців – це відкритість і прозорість, - зазначає міський голова Сергій Надал. - У Тернополі прийнята і діє «Концепція розвитку відкритих даних», у 2019 році наше місто приєдналося до Міжнародної хартії відкритих даних. А триває аудит даних, щоб ще якісніше працювати в даному напрямку».

Під час першого онлайн-спілкування учасників та менторів кемпу аналітик програми «Дані для міста» ГО «Агенція журналістики даних» Богдан Тишкевич зазначив, що минулого року Тернопіль отримав нагороду Open Data Award як місто, яке є найбільш прозорим в Україні і оприлюднює відкриті дані з найвищою якістю. А керівниця напрямку відкритих даних проєкту «Open Data Campus» Катерина Оніліогву додала, що впродовж останніх чотирьох років тенденції у роботі проєкту помітно змінилися, проте мета заходу залишається незмінною – навчити новаторів у сфері відкритих даних користуватися усіма інструментами для аналізу та візуалізації даних.

До слова, проєкт «Open Data Campus» відбувається завдяки фонду «Євразія», команді Texty.org.ua, Міністерству цифрової трансформації, USAID та UKaid.

Про це повідомили у Тернопільській міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: ВООЗ закликає владу ...
Наступна новина: Ціна російської нафти ...

КОМЕНТАРІ